Een accu voor je koelbox: de Truma Cooler BatteryPack

Jos Mark

Onafhankelijk zijn van de walstroom kan belangrijk voor je zijn. Maar voor sommige mensen is het koel houden van spullen – bijvoorbeeld medicijnen – van levensbelang. Truma heeft naast haar koelboxenlijn nu ook een stroomvoorziening voor koelboxen ontwikkeld: het Truma Cooler BatteryPack.

Accu

De accu kan een koelbox tot wel 18 uur van spanning voorzien. Opladen doe je aan de walstroom of door middel van een zonnepaneel. Compacte afmetingen en gewicht zorgen ervoor dat het allemaal draagbaar blijft.

Truma Cooler BatteryPack is handzaam

Het is een slanke verschijning. Het apparaat meet slechts 33 x 14 x 5 centimeter (lxbxh) en weegt iets meer dan anderhalve kilo. Het batterypack is in geborsteld aluminium gevat en ziet er erg fraai uit. Het Truma Cooler BatteryPack ‘plakt’ door middel van magneten aan de Truma koelbox en vormt zo een geheel met de box.

Vier stroombronnen, altijd koelen

De Truma koelboxen zijn nu altijd en overal inzetbaar. Stroomvoorziening vindt plaats door een van de mogelijke bronnen. Zo kun je de koelbox met 230 volt van stroom voorzien. Je kunt de koelbox ook aansluiten op 12 volt in een auto, caravan of camper. En nu is er het Truma Cooler BatteryPack dat eventueel gecombineerd kan worden met zonnepanelen.

Tot 18 uur koelen op een lading

Het Truma Cooler BatteryPack biedt volgens Truma maximaal 18 uur onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Gebruik is afhankelijk van de gekozen koeltemperatuur en hoe vaak je de koelbox open doet. Deze zaken zijn van invloed op het stroomverbruik van de koelbox en de gebruiksduur van de accu. Het compacte pakket herbergt een capaciteit van 14,7 Ah. Als de accu leeg is, laad je hem met 230 volt in circa zes uur weer op.

European Innovation Award

Truma heeft met dit BatteryPack de European Innovation Award in de wacht gesleept.
Het Truma Cooler BatteryPack kost in Duitsland 299 euro en is vanaf nu verkrijgbaar. Meer informatie over deze slimme batterij vind je op de website van Truma.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.