E-power: Knaus komt met volledig elektrische caravans

Martine van Kuler

Elektrische voertuigen zijn hip en Knaus kan daarbij niet achterblijven. Met ingang van modeljaar 2022 gaat de caravanbouwer op de elektrische toer en presenteert e-power. Maar liefst dertien Südwind- en Sport-modellen worden volledig elektrisch.

Gasfles

Weg met de gasfles! E-power is volgens Knaus het volgende niveau van elektromobiliteit. In de toekomst zullen de Südwind 460 EU, 500 FU, 500 QDK en de Sport 400 LK, 400 QD, 420 QD, 450 FU, 460 EU, 500 EU, 500 FU, 500 KD, 500 QDK en de 500 UF volledig elektrisch – dus zonder gasinstallatie – verkrijgbaar zijn. Deze Knaus e-power modellen zijn maar liefst 50 kilo lichter dan de gasversie. Dat is weer een voordeel voor kampeerders die een kleinere trekauto hebben.

Er zijn wat snoertjes voor nodig, maar dan heb je ook wat: e-power.
Er zijn wat snoertjes voor nodig, maar dan heb je ook wat: e-power.

Knaus e-power is uitgerust met intelligente elektronica

In de Knaus e-power modellen kook je op een inductiekookplaat. Ook voor de energiebesparende compressorkoelkast en de verwarmings- en airconditioningunit met warmtepomptechnologie is geen gas meer nodig. Ingewikkeld? Zeker niet, want de elektrische caravans zijn uitgerust met intelligente elektronica die alle elektrische apparaten in het voertuig regelt. Door de slimme besturing van de stroomverdeling zal er volgens Knaus geen zekering springen op de camping.

Met de elektrische caravans hoopt Knaus vooral beginnende kampeerders en verhuurbedrijven aan te spreken. Onervaren kampeerders vinden het gedoe met gasflessen maar lastig, zo meent Knaus.

Een inductiekookplaat én een energiebesparende compressorkoelkast.
Een inductiekookplaat én een energiebesparende compressorkoelkast.

Knaus elektrische caravans met een speciale uitrusting

Knaus geeft de e-power caravans ook een speciale uitrusting. Zo hebben de tien elektrische SPORT-indelingen – de Sport e.power Selection – onder meer 17 inch aluminium velgen, gladde zijwanden van plaatstaal, een steunwiel met gewichtsaanduiding, verrijdbare afvalwatertank, sfeerverlichting, extra 230 V- en usb-stopcontacten, hordeur, rookmelder, waterfilter en een oprolbare lattenbodem voor eenpersoonsbedden.

De drie elektrische indelingen van de Südwind –Südwind 60 jaar e.power – hebben de uitgebreide 60 Years Knaus-uitrusting. Daar bovenop hebben ze onder meer zelfstellende remmen,gladde zijwanden van plaatstaal, 17 inch wielen, een bluetooth-geluidssysteem, waterfilter en een panoramische dakkap.

Vind je dat elektrische gedoe maar niks? De dertien modellen met Knaus e-power zijn ook nog gewoon verkrijgbaar met gas. De fabrikant heeft overigens voor 2022 nog meer in petto. Daarover lees je binnenkort meer op Campingtrend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!