DWT Picco Air voortent is weersluis voor aan de buscamper

Luc Schaepkens

De Picco Air van de Duitse tentenmaker DWT is een kleine voortent. Ze noemen het zelf een weersluis. Kou, regen en wind blijven zo – ook met geopende schuifdeur – buiten de buscamper.

Picco Air

De Picco Air staat in een handomdraai. Hij is dus ook prima geschikt voor een kort verblijf, iets wat natuurlijk vaak opgaat tijdens het reizen met een buscamper. De kleine voortent heeft genoeg ruimte om er ook in te kunnen zitten. Of om hem als kleedruimte te gebruiken. De fietsen stallen is ook mogelijk. Bijkomend voordeel is dat hij op verschillende manieren aan je buscamper is vast te maken. Daardoor past hij bijna altijd.

Picco Air is klein pakketje onderweg

De Picco Air weersluis is geschikt voor buscampers met een goothoogte van tussen de 1,80 en 2,20 meter. En er is rekening gehouden met de beperkte bagageruimte in een buscamper. Want als de voortent is ingepakt, blijft er een pakketje van 75 bij 12 centimeter over. Met een gewicht van 12 kilo hoef je je ook niet druk te maken om het laadvermogen. Eenmaal opgezet is de beschikbare ruimte 3,20 bij 1,50 meter.

Hoewel er ook een gewone Picco voortent is, lijkt deze niet op deze weersluis met de toevoeging Air. In de voorwand twee doorzichtige ramen. De ingang in het midden kan omhoog worden gerold. Je kunt hem ook als luifel gebruiken. Dezelfde twee opties zijn er voor de rechter zijwand. Zowel in de voor- als zijwanden zitten ventilatiegaten voorzien van horrengaas. De Picco Air is als losstaande tent op te zetten en kan aan de buscamper worden vastgemaakt. Dat is een kwestie van de achterwand omhoog rollen.

Veel bevestigingsmogelijkheden en vaste bodem

De bevestiging aan de buscamper gebeurt door middel van zuignappen. Met klemmen de buis vastzetten in de regengoot is ook mogelijk. Heeft jouw bus geen regengoot? Dan is die desgewenst ook optioneel te verkrijgbaar. Bij buscampers met een dakreling, kan de Picco Air voortent ook met klittenband worden vastgemaakt Tenslotte zijn er ook magneten te koop waarmee je de tent vastzet aan de buscamper. Deze voortent heeft een vaste ingenaaide bodem.

Kies je voor de klassieke Picco met buizenframe? Of voor de oppompbare Picco Air? De laatste is in ieder geval prima geschikt voor iedereen die zijn voortent snel op wil kunnen zetten en weer afbreken. Een pomp met dubbele werking is inbegrepen. De Picco voortent voor aan de buscamper met gfk buizenframe is verkijgbaar vanaf 279 euro. De Picco Air vanaf 379 euro.

Nooit meer tocht

Wil je voorkomen dat er wind onder de buscamper door de tent in waait? Dan heeft DWT daar twee oplossingen voor. Zo is er een flap die je aan de onderkant van de buscamper aanbrengt. Hij is er in twee lengtes: 2,7 en 3 meter. De bevestiging gaat simpel met haken aan de wielen. Ook is er een opblaasbare buis die je onder de camper kunt leggen. Die zal zorgt er eveneens voor dat er geen wind meer in de voortent kan waaien. DWT staat op de Caravan Salon in Düsseldorf en laat graag alles zien. Ze staan in hal 3, stand E 47.

Eerder schreven we over de Speed Air van DWT. Deze tent schuif je zo aan de opgerolde luifel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur