Herbruikbare drinkflessen

Duurzaam: 5x herbruikbare drinkflessen

Martine van Kuler

'Een beter milieu begint bij jezelf'. Herinner jij je die slogan nog? Ik dacht dat ik behoorlijk milieubewust bezig was, maar afgelopen zomer bleek dat ik nog een tandje bij moet zetten. Bij ieder uitstapje dat ik vanaf de camping in Frankrijk maakte nam ik een paar flesjes water mee. Ik beloof beterschap en kies vanaf nu alleen nog maar voor herbruikbare drinkflessen. Deze vijf zien er leuk uit en zijn betaalbaar.

Herbruikbare drinkflessen Join the Pipe
Met een herbruikbare waterfles van Join the Pipe steun je het goede doel.
Herbruikbare drinkflessen Join the Pipe
Met een herbruikbare waterfles van Join the Pipe steun je het goede doel.

Join the Pipe: voor een betere wereld

Join the Pipe zet zich in voor een wereld met minder plastic afval en waarin iedereen, waar ook ter wereld, toegang heeft tot veilig drinkwater. Door het drinken van kraanwater uit herbruikbare flessen en navulstations te promoten, wil de organisatie het gebruik van plastic terugdringen. Het geld dat jij betaalt voor je fles gebruikt Join the Pipe om schoon drinkwater en gezonde leefomstandigheden in ontwikkelingslanden te creëren. Wil je een fles kopen – er zijn hele toffe, bijvoorbeeld die hierboven van Amsterdam, voor 7,95 euro – of meer weten? Kijk dan op de website van Join the Pipe.

Dopper herbruikbare drinkflessen
De Dopper is niet meer weg te denken!
Dopper herbruikbare drinkflessen
De Dopper is niet meer weg te denken!

Dopper: fles met een missie

Nóg een fles met een missie en dan ook nog een van Nederlandse bodem. De Dopper is niet meer weg te denken. Ook met een Dopper draag je bij aan een betere wereld. Zo heeft het bedrijf educatieprogramma’s ontwikkeld en zijn er projecten voor schoon drinkwater in Nepal gestart. Doppers zijn er in verschillende kleuren, maten, materialen en prijzen. Meer weten of een van die coole herbruikbare drinkflessen kopen? Kijk dan hier.

Mepal JustWater
No nonsense, JustWater.
Mepal JustWater
No nonsense, JustWater.

No nonsense: JustWater van Mepal

Stoer, duurzaam en BPA-vrij, dat is deze herbruikbare drinkfles van Mepal. De dop kan op de fles blijven zitten tijdens het drinken als je de dop een kwartslag draait. De fles heeft een grote opening, waardoor hij gemakkelijk te vullen en goed schoon te houden is. Ook kun je er ijsklontjes, een schijfje citroen of bijvoorbeeld wat komkommer in doen om het water een smaakje te geven. De fles is verkrijgbaar in blauw, groen en wit en kost nu 9,74 euro op de website van Mepal.

Flaske
Voor warme én koude dranken.
Flaske
Voor warme én koude dranken.

Flaske: voor warme en koude drank

Flaske verkoopt duurzame producten voor onderweg, zoals lunchtrommels, koffiebekers en waterflessen. Die laatste zijn gemaakt van duurzaam BPA-vrij, dubbelwandig roestvrij staal. Liever thee dan koud water? Geen probleem, want in de herbruikbare waterflessen van Flaske blijft drinken tot wel 12 uur warm. De flessen zijn er heel veel verschillende kleuren en kosten 24,95 euro. 10% van de jaarwinst van Flaske gaat naar de Plastic Soup Foundation. Meer weten of kopen? Kijk dan op deze website.

herbruikbare drinkflessen Air up
Proeven door te ruiken met Air up.
herbruikbare drinkflessen Air up
Proeven door te ruiken met Air up.

Air up: proeven door te ruiken

De Air up waterfles is een hit onder schoolgaande jeugd. Ook mijn dochter moest en zou zo’n fles waarmee je water een smaakje krijgt zonder dat je er wat in doet. Toen ze me dat vertelde fronste ik ook even, maar het werkt als volgt. De Air up doet een beroep op de neus. We proeven immers voor een groot deel door te ruiken. Op de Air up-fles klik je een pod met een smaakje dat je lekker vindt, bijvoorbeeld kersen. Vul de fles met gewoon water en neem een slok. Je zult merken dat je water naar kersen smaakt. Ik heb het geprobeerd en het werkt echt. De goedkoopste fles kost 34,95 euro inclusief twee pods. Een zakje met drie pods is er vanaf 5,95 euro en is goed voor minimaal 15 liter water. Meer weten of kopen? Kijk dan op de website van Air up.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!