Duits campermagazine Promobil tipt Teleco Smart TV TEK 24 DS

Luc Schaepkens

Het Duitse campermagazine Promobil neemt in het aprilnummer speciale televisies voor in de camper of caravan onder de loep. De Teleco Smart TV TEK 24 DS krijgt het predicaat kooptip. Dit dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Promobil

Promobil test acht televisies met een scherm tussen de 22 en 24 inch. En in de prijsklasse 399 tot 639 euro. Elke televisie ondergaat een aantal rigoureuze technische proeven om zo het prestatieniveau vast te stellen op basis van zeven parameters. Dat zijn onder andere de beeld- en geluidskwaliteiten. Een makkelijke navigatie via het schermmenu en met de afstandsbediening. Ook het vermogen van de luidsprekers en de vormgeving wegen mee. De Teleco Smart TV TEK 24 DS scoort 79 van de in totaal 100 te behalen punten. En daarmee is het de kooptip van deze test.

Teleco Smart TV is een aanrader

De kwaliteit en de stabiliteit van het beeld en de scherpte van de kleuren van de Teleco Smart tv TEK 24DS worden in test geprezen. De geluidskwaliteit blijkt bovengemiddeld. Op het punt van de helderheid van het scherm scoort Teleco zelfs een uitmuntend, namelijk 13 van de 15 punten. Het gebruiksgemak is ook getest. Daarbij is aandacht voor de procedures die de gebruiker moet uitvoeren om toegang te krijgen tot de verschillende platforms. Denk daarbij aan YouTube, Spotify en Netflix. Of multimedia-content via een usb-stick bekijken. Ook in dit geval een uitstekend resultaat: Teleco haalt 17 punten op 20. Ook de buitenkant en het gebruiksgemak van de afstandsbediening scoren goed. Beide halen 8 punten op 10.

Trots op het resultaat

“We weten hoe streng de Duitse journalisten van Promobil bij deze technische tests zijn”, aldus Vittorio Simioli, een van de twee oprichters van de Teleco Group.Daarom zijn we trots op dit uitstekende resultaat dat de kwaliteit van onze smart tv-modellen bevestigt.” De ingebouwde satellietontvanger DVB-S2 en de terrestrische ontvanger DVB-T2 HEVC waren geen onderdeel van de test. Deze beschikken over een controlesysteem voor de schotelantennes van Teleco.

Het gaat hierbij om een onderscheidend element van de televisies van de TEK-serie. Dit houdt in dat er op de afstandsbediening twee knoppen zitten die gekoppeld zijn aan de schotelantennes Flatsat en Telesat: Met Automatic ON kun je de schotel automatisch omhoog laten gaan en richt de schotel zich automatisch op de laatste satelliet die in het geheugen is blijven staan. Met Sat PARK wordt de schotel weer in de parkeerstand gezet.

Naar de site van Teleco.

Bij Teleco kun je ook terecht voor een airco of een LifePo4-accu.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur