Drie nieuwe camperplaatsen in Nederand waaronder camperplaats Haastrecht

Luc Schaepkens

Drie nieuwe camperplaatsen in Nederland. En dat is fijn, want we vieren dit jaar voorlopig nog vakantie in eigen land. Nieuw is camperplaats Haastrecht. Ook in Beemte Broekland en Klarenbeek kun je terecht.

Nieuwe camperplaatsen: camperplaats Haastrecht

Haastrecht ligt in Zuid-Holland en die nieuwe camperplaats daar heet Aantjes-Blokhuis. Er zijn 25 plekken, waarvan zes verhard. Als je er staat, kijk je vrij uit over de polder. De camperplaats heeft alle voorzieningen, inclusief douche en toilet. Haastrecht ligt op 1,5 kilometer en kun je kunt er wandelend of met de fiets naartoe. Camperplaats Aantjes-Blokhuis is het hele jaar geopend. Je staat er voor 12 euro per nacht. Het is een fijne uitvalsbasis voor het ontdekken van de Krimpenerwaard. Het adres is Provinciale Weg Oost 127 in Haastrecht. Contact via de mail: aantjes.blokhuis@gmail.com of telefonisch 06-20185206.

Camperplaats Klarenbeek

Nummer twee in het rijtje nieuwe camperplaatsen. Klarenbeek ligt ten oosten van Apeldoorn. De nieuwe camperplaats heet de Grote Leigraaf. Hij is nog niet helemaal open, maar je kunt er wel al terecht. De plekken liggen bij een boerderij met zestig melkkoeien. Net als bij de camperplaats in Haastrecht, is ook bij de aanleg van deze plek het Projectbureau van de NKC nauw betrokken. Er zijn veel fiets- en wandelmogelijkheden rondom camperplaats de Grote Leigraaf. Er liggen namelijk enkele natuurgebieden, waaronder het Beekbergerwoud. Het centrum ligt op 3,5 kilometer. Er komen uiteindelijk dertig plaatsen. De ondergrond is gras. De maximale lengte voor campers is 12 meter. De camperplaats is nog niet helemaal af. Dus hou er rekening mee dat er nog even geklust kan worden. Als de camperplaats helemaal af is, volgt de feestelijke opening. Tot die tijd kun er tegen een gereduceerde introductieprijs overnachten. Je staat er het hele jaar door voor 10 euro per nacht. Het adres is Leigraaf 40 in Klarenbeek. Meer informatie en contactgegevens op de site van camperplaats de Grote Leigraaf.

Camperplaats Beemte Broekland

En nog zijn we niet klaar met de nieuwe camperplaatsen in Nederland. Beemte Broekland ligt in Gelderland en valt onder de gemeente Apeldoorn. De nieuwe camperplaats de Vrij Wei doet zijn naam alle eer aan. Je staat namelijk in het groen tussen de weilanden. Er zijn tien plaatsen en de camperplaats heeft alle voorzieningen. Campers tot aan 3500 kilo zijn welkom. Ze kunnen dan wel niet langer zijn dan 7,5 meter. De camperplaats is geopend van 1 april tot en met 1 november. Het is tevens een bed & breakfast. Een nachtje staan kost 10,50 euro. Stroom komst 4 euro en de toeristenbelasting is 1 euro. Er is (meestal) een broodjesservice. Het centrum ligt op zo’n 100 meter. Apeldoorn ligt op 10 kilometer. Het adres is Broeklanderweg 52, Beemte Broekland. Voor de navigatie is het handiger om huisnummer 50 in te voeren. Het is vervolgens bij de boerderij met de vlag aan een grote vlaggenmast aan een smalle weg. Alle informatie kun je lezen op de site van camperplaats de Vrije Wei.

Meer nieuwe camperplaatsen in Nederland? Kijk dan hier.

Nieuwsgierig naar de NKC Camperlocatie van het Jaar? Die stellen we hier aan je voor.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur