Dometic PerfectView Cam 200 is een handige fietsendragercamera

Luc Schaepkens

Een achteruitrijcamera voor op de fietsendrager. Dat is de PerfectView Cam 200 van Dometic. Voor een beter zicht naar de fietsen achterop de buscamper. Wel zo veilig.

Compact systeem, snel afneembaar

Natuurlijk gaan de fietsen mee op vakantie. De fietsendrager achterop de buscamper, fietsen erop zetten en gaan. Alleen zie je vaak dat de fietsen voor de achterruit van de buscamper staan. Daardoor is er ook slecht(er) zicht naar achteren. De Dometic PerfectView Cam 200 achteruitrijcamera lost dit probleem voor je op. Dit compacte systeem heeft twee camera’s die je onafhankelijk van elkaar kunt instellen. Tussen beide camera’s wordt heen en weer geschakeld. De camera is zwart van kleur, weegt 0,2 kilo en is 36 x 42 x 165 mm groot. Zie voor verdere specificaties onderstaande site. De Dometic PerfectView Cam 200 heeft een adviesprijs van 389 euro.

De PerfectView fietsendragercamera.
De PerfectView fietsendragercamera.

PerfectView Cam 200 met twee verstelbare camera’s

De PerfectView Cam 200 – de gepatenteerde achteruitrijcamera van Dometic – is uitgerust met twee verstelbare camera’s. Daardoor heb je altijd ongehinderd zicht naar achteren. Je kunt de zichthoek instellen voor een zo optimaal mogelijk zicht. De PerfectView Cam 200 schakelt automatisch tussen beide camera’s. Ook als de fietsen op de fietsendrager van de buscamper staan, zie je alles. Montage en demontage is snel en gemakkelijk. Je hebt er geen gereedschap bij nodig. Het kabeltje lostrekken, de achteruitrijcamera afnemen: klaar. De achteruitrijcamera is bestand tegen stof en water.

Dometic heeft naast deze achteruitrijcamera veel meer accessoires voor op of aan de buscamper. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Kampa Dometic Air Pro tent? Deze past prima aan de achterkant van je buscamper. We schreven hier eerder over:

AIR Pro past aan bijna alle buscampers

Om te beginnen past de tent aan vrijwel alle gangbare modellen. De tunnel tussen de bus en de tent is in hoogte verstelbaar. De tent heeft een afsluitbare achterwand. Daardoor kan hij blijven staan als je bijvoorbeeld boodschappen gaan doen. Officieel heet dat een driveaway-tent. Met de spangordels van de tunnel kun je de tent prima laten aansluiten op de bus. Deze gordels zitten aan de onderkant. Je hebt dus geen ladder of moeilijke klimpartijen op de bus nodig. Lees hier het hele artikel over de Kampa Dometic Air Pro.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur