Dometic introduceert duurzaam REDUX-materiaal van gerecyclede flessen

Luc Schaepkens

Duurzaamheid is belangrijk, ook voor bedrijven. Dometic heeft in dat kader het nieuwe REDUX-materiaal op de markt gebracht. Een lichtgewicht polyester gemaakt van 100% gerecyclede flessen. Dat gaat het bedrijf onder meer gebruiken voor kampeermeubelen en tenten.

Duurzaamheid bedrijven

Bedrijven laten zich steeds vaker van hun duurzame kant zien. Dat is goede reclame, maar daar doen ze het natuurlijk niet voor. Zo zegt outdoorspecialist Dometic dat het beschermen van de natuur voor het bedrijf van groot belang is. Natuur is – aldus Dometic – een rijkdom waar iedereen van moet kunnen genieten en die iedereen moet kunnen verkennen. De producten van Dometic zijn speciaal daarvoor gemaakt en daarom speelt het bedrijf een actieve rol bij het ontwikkelen van nieuwe materialen. Zo zijn projecten opgezet om producten te ontwikkelen met hernieuwbare en gerecyclede materialen.

Dometic voortent van REDUX-materiaal

Nieuwste stap in dit proces is de introductie van het REDUX-materiaal. Het nieuwe materiaal is een lichtgewicht polyester gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen en gecertificeerd door de Global Recycled Standard (GRS). Eerste concrete wapenfeit is een nieuwe voortent voor recreatievoertuigen, gemaakt van dit materiaal. In 2022 volgen kampeermeubelen.

Milieu

“Bij Dometic vormt aandacht voor het milieu een integraal onderdeel van het productontwerp. We willen dat Dometic een veilige en betrouwbare keuze is voor bewuste klanten”, aldus Juan Vargues, president & CEO bij Dometic. Nieuwe producten met REDUX komen in 2022 op de markt.

Dometic is op het overnamepad. Zo nam het recent nog CADAC over, bekend van de skottelbraai en de bbq’s, en was onlangs mobiele stroomspecialist NDS Energy aan de beurt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur