Dometic Hub: een flexibele opblaasbare overkapping

Luc Schaepkens

De Dometic Hub is een opblaasbare overkapping. Deze is naar wens met van alles en nog wat uit te breiden. Je kunt hem flexibel gebruiken, onder meer als voortent. Maak hem daarvoor met een verbindingstunnel vast aan een (bus)camper of SUV.

Dometic Hub

De Dometic Hub heeft de zogenoemde AIR-Frame technologie met één oppomppunt. Met Quick Pitch-banden veranker je de HUB aan de grond. Vervolgens heb je een middelpunt dat op vele manieren te gebruiken is. Als schaduwplek voor de kinderen op het strand. Als overdekte plek om te koken tijdens een offroad-trip. Of als tijdelijke overkapping in de tuin tijdens een tuinfeest. Maar je maakt hem met een verbindingstunnel net zo gemakkelijk vast aan de zijkant van een buscamper of de achterkant van een SUV. Zo dient hij als voortent, als extra slaapplek, als garage voor de e-bikes of voor heel wat meer doeleinden. Kwestie van wanden inritsen en klaar.

Lichtgewicht HUB naar wens uit te breiden

De Dometic HUB is aan alle kanten te voorzien van zijwanden. Of van een gaaswand, een raampaneel of een verbindingstunnel. Er zijn maximaal drie aanbouwen aan te ritsen. Daarmee heb je tot aan zes slaapplaatsen of meer ruimte voor bagage. Je pompt het frame van de HUB op en zet hem vervolgens vast met de spanbanden. Het grondzeil van de HUB is voorzien van een duurzame pvc-laag. Zo voorkom je beschadiging op een harde en steenachtige ondergrond. De HUB is 2,3 bij 2,3 meter groot. Het gebruikte materiaal is duurzaam en waterdicht Weathershield Pro-materiaal. De Domtic HUB beschermt tegen wind, regen en zon.

Wil je de HUB vastmaken aan je (bus)camper of SUV? Dat kan. Hij is geschikt voor een hoogte van 1,80 tot 2,10 meter. Er is een speciale verbindingstunnel voor een SUV en voor een buscamper. Je hebt er een flexibele voortent aan die je ook voor veel andere doeleinden kunt gebruiken. De HUB is compleet met bijgeleverde pomp en weegt 13,8 kilo. De adviesprijs is 725 euro, Je leest er alles over op de site van Dometic.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur