Dometic breidt aanbod uit door overname Front Runner Vehicle Outfitters

Luc Schaepkens

Dometic neemt Front Runner Vehicles Outfitters over. Daarmee versterkt het bedrijf zijn positie op met name het terrein van outdoor-toebehoren.

Dometic

Door de overname breidt Dometic zijn productaanbod en dealernetwerk flink uit. En dan met name op het gebied van outdoor-toebehoren voor voertuigen. Denk daarbij aan dakdragers, dakkoffers, daktenten, opbergsystemen en meer. Front Runner is op dit gebied namelijk geen kleintje; het is een wereldwijde leverancier van outdoorproducten. De outdoorspecialist had het afgelopen boekjaar namelijk een omzet van zo’n 35 miljoen dollar. Het bedrijf heeft momenteel zeshonderd dealers in vier continenten.

Front Runner is geboren vanuit de praktijk

Front Runner is bedacht door een stel vrienden uit Zuid-Afrika. Zittend rond een kampvuur bij een apenbroodboom en tussen de olifantensporen, bespraken ze de technische defecten aan apparatuur waar ze tijdens hun avontuurlijke reizen mee kampten. Omdat de vrienden allemaal een achtergrond op het gebied van techniek en off-road racen hadden, besloten ze zelf producten te gaan ontwerpen. Het hele verhaal over het ontstaan is terug te vinden op hun site.

Dometic ziet outdoor als groeimarkt

Dometic ziet in de producten van Front Runner een perfecte aanvulling van het eigen aanbod op dit gebied. “Ik ben verheugd Front Runner Vehicle Outfitters en zijn medewerkers te verwelkomen bij Dometic. Met deze overname versterken we ons aanbod en distributienetwerk voor de outdoormarkt. Onze strategie voor winstgevende expansie in Mobile Living is gebaseerd op een combinatie van organische groei en groei door acquisitie. Dit is onze vierde aangekondigde acquisitie dit jaar en er zullen er meer volgen”, zegt Juan Vargues, CEO van Dometic. De overname – die Dometic volledig contant voldoet – zal in het derde kwartaal van dit jaar worden afgerond.

Wij kennen Dometic onder meer van de tenten (eerder werd tentenmaker Kampa overgenomen), camerasystemen (onder andere voor op de fietsendrager) en koelkasten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur