Dometic ACC3100 dakventilator koelt, verwarmt én verfrist

Martine van Kuler

In zwoele zomernachten de caravan uitdrijven of in de winter klappertanden in de camper. Tegenwoordig hoeft dat écht niet meer. Met de Dometic ACC3100 dakventilator maak je het in je recreatievoertuig lekker koel of juist aangenaam warm. Bovendien zorgt het dakventilatiesysteem voor een krachtige luchtverversing binnen, zelfs als alle ramen en deuren gesloten zijn.

De warme zon op je lijf, zwemmen in de buitenlucht, tot laat in de avond buiten zitten. Niet voor niets trekt het gros van de Nederlandse kampeerders in de zomermaanden naar het warme zuiden. Overdag hoge temperaturen zijn misschien aangenaam, maar in de nacht is dit een ander verhaal. Plaknachten zijn voor niemand leuk. Gelukkig is er voor caravan- en camperkampeerders een oplossing: de Dometic dakventilator.

Dometic ACC3100 voor een gezond binnenklimaaat

Dometic heeft met het ACC3100 dakventilatiesysteem een airco op de markt gebracht die niet alleen zorgt voor koele – of desgewenst warme – lucht, maar ook voor een gezond binnenklimaat. Het apparaat biedt namelijk ook de mogelijkheid om de lucht te zuiveren. Dat betekent minder stofdeeltjes, bacteriën, schimmelvorming en onaangename geuren en een goede luchtvochtigheid.

De Dometic ACC3100 is voorzien van een sensor die potentiële gezondheidsrisico’s detecteert. Het ventilatorsysteem reageert automatisch wanneer de luchtkwaliteit onder de vooraf ingestelde waardes komt. Dus voor de broodnodige frisse lucht kunnen ramen en deuren gesloten blijven.

Uniek warmteterugwinningssysteem

Misschien denk je dat deze Dometic dakventilator met luchtverfrissing een energievreter is, maar niets is minder waar. Dankzij een gepatenteerd warmteterugwinningssysteem hergebruikt de ACC3100 tot 87 procent van de warmte uit uitgewisselde lucht. Dit beperkt het verlies van warmte in de winter en zorgt voor minder energiegebruik tijdens het koelen in de zomer.

Grofweg werkt het als volgt: het slimme systeem zuigt warme, muffe lucht op uit het interieur van het voertuig. Deze lucht passeert een warmteterugwinningsschijf die de warmte opslaat. Deze wordt dan weer gebruikt om binnenkomende frisse lucht op te warmen. In de zomer werkt het systeem omgekeerd; het koelt de binnenkomende lucht af.

De Dometic ACC3100 kost 699 euro. Wil jij een aangenaam en gezond binnenklimaat in je camper of caravan? Klink dan op onderstaande button om een dealer te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!