Domaine de la Ville Huchet is een gemoedelijke camping in Bretagne

Martine van Kuler

Vlak bij Saint-Malo in het noorden van Bretagne ligt Domaine de la Ville Huchet. Afgelopen zomer was deze Franse camping een week lang ons thuis. Benieuwd of het ook zo voelde?

Domaine de la Ville Huchet

Vorig jaar stond Marije op een camping in de buurt van Saint-Malo. Zoals je hier kunt lezen, is dat goed bevallen. Dus toen ik een camping in dezelfde regio zocht, probeerde ik eerst een plek te bemachtigen op Yelloh Village Le P’tit Bois. Helaas bleek deze camping al volgeboekt voor de week die ik in de gedachten had. Even verderop bleek nog een camping te liggen: Domaine de la Ville Huchet.

Veel groen op Domaine de la Ville Huchet.
Veel groen op Domaine de la Ville Huchet.

Enorme plek op camping in Bretagne

Op de camping waar we vandaan kwamen – Camping Port’land in Normandië – hadden we een behoorlijk kleine plek. De staanplaats die we op Domaine de la Ville Huchet kregen toegewezen, was dan ook een verademing. Vrij achteraan, licht en enorm groot. Passen en meten was er niet bij. De caravan, voortent, bijzettentje en auto; het paste makkelijk.

Ook fijn was dat we vlak bij het sanitairgebouw stonden, zonder dat we er tegenaan keken. Met dat (gemengde) sanitair was niks mis. Er waren voldoende toiletten en douches en er werd een paar keer per dag schoongemaakt.

Overigens ligt de camping op het landgoed van een kasteeltje. Het staat leuk, zo midden op de camping. Maar verder is het vergane glorie. Wel zijn er plannen om het kasteel op te knappen. Het zal een flinke duit kosten, maar oh wat zou het leuk zijn als dat het centrale gedeelte van de camping zou worden.

Onze ruime plek.
Onze ruime plek.

Domaine de la Ville Huchet heeft een fijn zwembad

Omdat het weer in Bretagne nogal wisselvallig kan zijn, hadden we bewust gekozen voor een camping met een overdekt zwembad. Dat bleek een goede zet. Domaine de la Ville Huchet heeft een leuk buitenzwembad met verschillende glijbanen. Binnen is er een bad met bubbelbaden, een stroomversnellinkje en een apart peutergedeelte. Helemaal prima, want mijn kinderen hebben eigenlijk iedere dag wel een duik genomen, weer of geen weer.

Sowieso is Domaine de la Ville Huchet een leuke camping voor kinderen. Dat wil zeggen, voor kinderen die niet van animatie houden, maar wel leuk willen spelen. Mijn dochter van 9 wilde een keer bij de minidisco gaan kijken. Die bleek enigszins teleurstellend: een Française die geen Engels sprak, een cd-spelertje en drie Franse peuters. Met een Nederlands vriendinnetje waagde ze de dag erna nog een poging, maar ze waren al snel weer terug.

Gelukkig hadden ze het wel prima naar hun zin in de speeltuin (met trampoline en springkussen) en de voetbalkooi.

Buitenzwembad mét glijbanen.
Buitenzwembad mét glijbanen.

Lekker brood, prima pizza en knapperige friet

Honger lijden hoeft niet op deze camping in Bretagne, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes. Iedere ochtend smulden wij van heerlijk vers brood (wel de dag ervoor bestellen!). Het winkeltje is klein, maar voor de noodzakelijke dingen kon je er prima terecht. Wij haalden onze boodschappen in de grote Cora op nog geen tien minuten rijden.

Verder heeft Domaine de la Huchet een bar annex restaurant. Wij hebben er niet gegeten, maar wel hebben we twee keer wat gehaald. Het afhaalmenu is dat zoals op bijna iedere camping: pizza, burgers en friet. De kwaliteit viel zeker niet tegen.

Binnenzwembad
Binnenzwembad
Oestermarktje in Cancale.
Oestermarktje in Cancale.
Wandelen over de vestingmuren van Saint-Malo.
Wandelen over de vestingmuren van Saint-Malo.

Zien en doen in de omgeving van Domaine de la Ville Huchet

De camping ligt net buiten Saint-Malo. Deze oude piratenstad is echt een bezoek waard. Wij wandelden over de vestingmuren, struinden door de winkelstraatjes en genoten op het lange strand. Ook het kustplaatsje Dinard is leuk om te bezoeken. Je kunt hier een leuke wandeling maken over een kustpad. Prachtige uitzichten verzekerd. Ook zijn we een dagje naar Le Mont-Saint-Michel (zo’n drie kwartier rijden) geweest en hebben we oesters gegeten in Cancale.

Kortom, dit gedeelte van Bretagne heeft leuke dorpen en steden en een prachtige kustlijn. Wil je hier op een camping staan zonder al te veel poespas, maar met een relaxte sfeer, dan is Domaine de la Ville Huchet wat mij betreft een aanrader.

Le Mont-Saint-Michel
Aanschouw het Wonder van het Westen: Le Mont-Saint-Michel.
Le Mont-Saint-Michel
Aanschouw het Wonder van het Westen: Le Mont-Saint-Michel.

Informatie over de camping

Camping Domaine de la Ville Huchet
Adres: Route de la Passagère – Quelmer 35400 Saint-Malo
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 835 km
Geopend: april-september
Aantal plaatsen: 200 (107 staanplaatsen, 93 huuraccommodaties)
Website: Camping Domaine de la Ville Huchet

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!