Dit zijn de populairste Campingtrend-artikelen van 2021

Marije Onderwaater

Nog een paar uurtjes en we laten dit jaar achter ons. Voor het zover is, zetten we de populairste Campingtrend-artikelen van 2021 voor je op een rijtje. En wat blijkt: onze artikelen over de menselijke natuur scoren het beste. Oké, tijd om af te tellen van 10 naar 1!

10.Poepen op het toilet in de caravan

Op nummer 10 in het rijtje populairste Campingtrend-artikelen van 2021 een artikel over poepen op het toilet in de caravan. Werkelijk, zoveel mensen wilden daar meer over lezen! Natuurlijk gaven we ook tips over nr. 2 op het caravantoilet. Ben je van plan om eens lekker los te gaan op de kunststof troon in je caravan? Lees dan vooral onze adviezen.

9.Energie in de camper: bereken hier je energiebalans

Door een vergelijking te maken tussen de afname en opbrengst van energie in de camper, kun je de energiebalans berekenen. Dat klinkt best lastig, maar is toch zeker de moeite waard. Vooral omdat je in een camper niet onbeperkt energie kunt verbruiken. Dat de energiebalans berekenen helemaal niet moeilijk is, lees je hier.

8.Fabrikanten reageren: productie campers en caravans in gevaar door grondstoffentekort?

2021 was het jaar van wachttijden, leveringsproblemen en grondstoffentekorten. Oók binnen de kampeerbranche. En of dat in 2022 allemaal is opgelost, is nog maar zeer de vraag. Campingtrend maakte een rondje langs fabrikanten om te vragen wat dit grondstoffentekort voor de productie van campers en caravans betekent. Lees hun reacties hier.

7.Nieuwe EU-richtlijn: gaat het B-rijbewijs naar 4250 kilo?

Een mogelijke verhoging van het toegestane gewicht voor het B-rijbewijs. Misschien zelfs wel naar 4250 kilo. Daar wilden heel veel mensen meer van weten. Maar hoe zat het ook alweer met die EU-richtlijn voor het B-rijbewijs? Klik hier voor het artikel.

6.Maatje kleiner, de VW Caddy als camper

Grappig, op nummer 5 van de populairste Campingtrend-artikelen van 2021 staat een oudje. Dit artikel over deze camper op de Volkswagen Caddy komt uit 2017, maar is nog steeds graag gelezen. Wil je weten hoe het er destijds voorstond in minicamperland? Klik hier voor het artikel.

5.Nieuwe tenttrailer Red Ruby van Campooz geïnspireerd op bedoeïenentent

Op 1 april 2021 zaten we ‘s avonds klaar voor de livestream van Campooz, want de mannen zouden iets spannends onthullen. Oké, gezien de datum hadden we wel een kleine voorbehoud ingebouwd. Zou het allemaal echt zijn? Maar toen was daar opeens De Onthulling: een zespersoons tenttrailer die is geïnspireerd op een bedoeïenentent. Red Ruby bleek de naam van deze blauwe tenttrailer. Veel mensen waren nieuwsgierig naar de nieuwe Campooz en zo kwam Red Ruby op nummer 5. Lees er hier alles over.

4.Wat kost een camper? De werkelijke kosten in beeld gebracht

Campers zijn booming. Maar wat kost het een camper nu echt? Campingtrend zette alle kosten voor je op een rijtje: van aankoop tot onderhoud. En dat sloeg aan, want heel veel mensen wilden weten wat een camper kost. Wil je het antwoord weten? Klik dan hier.

3.De 7 best verkochte caravans van 2020

In de eerste dagen van 2021 vertelden we welke caravans in het jaar ervoor het meest over de toonbank gingen. Op nummer 7 stond het Franse merk Caravelair. Wil je weten welk caravanmerk in Nederland de lijst aanvoerde? Check dan nog even het artikel. Dat kan hier.

2.Camping en camperplaats Den Driesch verdwijnt: Peter Gillis bouwt chalets

Was het de populariteit van camping en camperplaats Den Driesch in Valkenburg of sloeg iedereen aan op de naam van realityster Peter (‘Massa is Kassa’) Gillis? We zullen het nooit weten, maar feit is dat héél veel mensen begin november wilden weten wat de plannen voor deze stadscamping waren. Overigens konden we een ruime week later melden dat Gillis had besloten Den Driesch tóch open te houden. Hatseflats! Klik hier voor het artikel dat op nummer 2 staat in onze lijst.

1.Seks op de camping: zo voorkom je dat iedereen meegeniet

Dit is de onbetwiste nummer 1 in het rijtje populairste Campingtrend-artikelen van 2021! De Campingtrend-cijfers gingen door het dak toen we dit artikel in januari publiceerden. Wil je nog eens lezen waarom kamperen goed is voor je seksleven en hoe je voorkomt dat de hele camping meegeniet? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…