Dit is Troy: de vrolijke caravan van het Turkse Hotomobil

Martine van Kuler

Anoniem kamperen is er niet bij met caravan Troy van Hotomobil. Met zijn vrolijke kleuren en zijn vierkante vorm is de caravan van de Turkse fabrikant een echte eyecatcher. Maar is Troy nog meer dan dat? Tijd voor een kennismaking.

Hotomobil

Ik beken: grote, witte caravans zijn niet zo aan mij besteed. Oké, ik heb er zelf ook een, maar dat is omdat hij bij toeval op mijn pad kwam. Eigenlijk ben ik meer gecharmeerd van schattige, kleine en kleurrijke exemplaren. Dus toen ik Troy van Hotomobil zag, wilde ik er direct meer van weten! Troy is er in twee uitvoeringen: een rood/witte en een blauw/witte.

Té schattig toch, deze kleine Troy.
Té schattig toch, deze kleine Troy.

Caravan Troy is er in twee indelingen

Hotomobil heeft met Troy een compacte caravan afgeleverd. Met een totaalgewicht van 750 kilo, een lengte van 4,14 meter, een breedte van 1,95 meter en een hoogte van 2,40 meter, is het dus niet bepaald een ruime gezinscaravan. Jammer, maar niet verrassend. Troy is verkrijgbaar in twee indelingen: voor twee of voor drie personen. Die laatste heeft voorin een dinette die kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed van 1,90 meter lang en 1,15 meter breed. In het midden zijn een badkamer en een keuken geplaatst en achterin staat een bank die is om te bouwen tot een eenpersoonsbed.

In de tweepersoonsvariant zijn de badkamer en keuken naar voren verplaatst en de zithoek naar achteren. Ook hier geldt dat deze kan transformeren tot een tweepersoonsbed van 1,90 bij 1,15 meter.

De – in verhouding – grote ramen zorgen voor veel lichtinval.
De – in verhouding – grote ramen zorgen voor veel lichtinval.

Hotomobil gaat voor licht, wit en compleet

Licht, I love it. Niks deprimerender dan een donker hok zonder daglicht. Dat hebben ze bij Hotomobil goed begrepen, want caravan Troy heel veel zijramen en een flink dakraam waardoor lekker veel licht naar binnen kan schijnen.

En waar veel fabrikanten voor de binnenkant van hun caravans kiezen voor hout of houttinten, kiest Hotomobil juist voor een witte binnenkant. Alleen de tafel en het aanrechtblad zijn van hout, verder is het wit wat de klok slaat. Hierdoor is de kleine Troy geen kleine bedompte kubus, maar een lichte ruimte die groter oogt dan hij daadwerkelijk is.

Dat geldt ook voor het interieur. Caravan Troy is klein, maar aardig compleet. Al zijn er natuurlijk altijd kanttekeningen. Zo is er ruimte voor een toilet, maar deze zit er niet standaard in. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor een douche met warmwateraansluiting, sfeerverlichting en een multimediasysteem. Het is allemaal mogelijk, maar het behoort niet tot de standaarduitrusting.

Caravan Troy of een andere Hotomobil?

Rood/wit of blauw/wit. Eigenlijk kan ik niet kiezen. Stiekem vind ik ze allebei leuk. Toch houd ik het voorlopig nog even bij mijn grote witte reispaleis. Ben jij wél geïnteresseerd in caravan Troy? Kijk dan op de website van Hotomobil voor meer informatie. En als je daar toch bent, werp dan meteen een blik op de Mohican. Deze caravan is ook al zo’n bijzonder exemplaar. Overweeg je een camper van het Turkse Hotomobil? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!