Digitale CMT 2021 Stuttgart: reisbeurs met veel leuke nieuwtjes

Luc Schaepkens

De reisbeurs CMT in Stuttgart trok begin 2020 nog het recordaantal van 300.000 bezoekers. Dit jaar kijken we naar de digitale CMT 2021. De nieuwtjes zijn er niet minder om.

Digitale CMT 2021: beurs bezoeken vanachter je pc

Organisator Messse Stuttgart heeft een alternatief bedacht voor de CMT reisbeurs voor dit jaar. In een digitale versie komt bijna al het nieuws voorbij. Journalisten en belangstellenden konden zich inschrijven voor veertig presentaties met veel en uiteenlopend productnieuws. Merken uit de branche geven presentaties. Toeristische landen, streken en gebieden spelen zich in de kijker. Alsof je over de beurs loopt, maar dan vanachter je pc. Een drietal beursnieuwtjes willen we hier al kort met je delen. Later komen we er dan wat uitgebreider op terug.

Wereldpremières in Stuttgart

  • Camperbouwer Flowcamper kennen we al van de modellen als Frieda en Fritz. Dit zijn compacte campers op basis van de Mercedes Vito en de VW T6. Recent kwam daar de Max bij. Die is een maatje groter en heeft als basis de Mercedes Sprinter. Hij is er nu ook als Max Family met een slaaphefdak. De kinderen hebben boven hun eigen slaapkamer en speelzolder. Helemaal nieuw en vandaag gepresenteerd op de digitale CMT 2021 is de Flowcamper Casper (foto boven artikel). Casper heeft – net als alle andere campers van dit merk – meubels van hout. Dat hout is bewerkt met ecologisch verantwoorde oliën. Want chemicaliën worden per definitie niet gebruikt. Zelfs het toilet doet het zonder, want dat is een droogtoilet. De Casper heeft ook achterin losse stoelen. Daarvan klapt de rugleuning omlaag zodat je het bed kunt uitklappen. Naar de site van Flowcamper.
Interieur van de Flowcamper Casper
Interieur van de Flowcamper Casper

Nog een nieuwtje

  • Ander nieuwtje: de supercompacte Vanderer, een mix van een buscamper en een grote personenauto. Voor iedereen die op elk moment uit de sleur wil kunnen breken. Voor dat weekendje weg of die picknick aan het meer. Of natuurlijk een weekje vakantie. Tussen de uitstapjes door kan hij dienst doen als een gewone auto. Die dus in een parkeervak of -garage past en waarmee je ook boodschappen kunt doen. Het basisvoertuig is van maatje Citroën Berlingo XL. Dit model is ook te krijgen als Peugeot, Opel en Toyota. Lekker compact dus. Standaard zit er een slaaphefdak op. Vervolgens zijn er drie meubelmodules die je kunt kiezen om er een kampeerbus van te maken. Deze zijn uitneembaar; zo blijven vijf tot zeven zitplaatsen mogelijk. Maar je maakt er net zo makkelijk ook weer een verhuiswagen van. Naar de site van Vanderer.

Handige achteruitcamera

  • De Dometic PerfectView Cam 200. Een achteruitrijcamera voor op je fietsendrager. Die fietsen belemmeren bij een buscamper het zicht naar achter. Met deze simpel te monteren achteruitrijcamera los je dat probleem op. Hij is voorzien van twee verstelbare camera’s en kost 389 euro. Later meer over dit product. Naar de site van Dometic.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur