Knaus Yaseo interieur

Deze lichte caravan is speciaal voor elektrische trekauto’s

Marije Onderwaater

De elektrificatie van het Europese wagenpark vraagt volgens veel merken om een lekker lichte caravan die daarmee geschikt is voor elektrische auto's. Knaus ontwikkelde daarom de lichtgewicht caravan Yaseo.

Elektrische auto’s en caravans zijn zelden een ideale combinatie, schreven we eerder in dit artikel. Daar komt verandering in, want er zijn steeds meer elektrische auto’s die geschikt zijn om een caravan te trekken. De kampeerbranche speelt op de elektrificatie in door lichtere caravans te bouwen, zoals de Knaus Yaseo.

Caravan Knaus Yaseo

Om het verbruik zo laag mogelijk te houden – wat weer effect heeft op de actieradius – heeft de nieuwe Knaus Yaseo een lichtgewicht constructie. Het aerodynamische exterieur zorgt voor minder luchtweerstand, wat het verbruik eveneens ten goede komt. Het interieur is flexibel te gebruiken, waardoor de Yaseo volgens Knaus groter is van binnen dan van buiten.

Knaus Yaseo
Knaus Yaseo voorzijde
Knaus Yaseo
Knaus Yaseo voorzijde

Knaus Yaseo 500 DK

De Knaus Yaseo komt in twee indelingen. De Yaseo 500 DK heeft een vloeroppervlak van 10,8 m2. Knaus weet hier naar eigen zeggen een bruikbare oppervlakte van 11,7 m2 van te maken. Abracadabra? Nee, het is onder meer te danken aan de FoldXpand-technologie waar het merk al een tijdje sier mee maakt.

Cosy Lounge
Achterin de 500 DK is een zogenoemde ‘Cosy Lounge’ te vinden. Dit gedeelte is te gebruiken als bank en bed. In de bedpositie heeft het een afmeting van 1,30 x 2 meter. De lengte is royaal, maar qua breedte is het bed hiermee vooral geschikt voor mensen die elkaar héél lief vinden. Wie in de nacht liever wat meer afstand heeft, kan nog een tweepersoonsbed uit de voorwand klappen. Dit heeft een afmeting van 1,60 x 2 meter. De face-to-face zitgroep onder dit bed is deels te gebruiken als opbergruimte. Overigens bespaart Knaus ook nog flink op het gewicht door de gasinstallatie uit de standaarduitrusting te halen. De badkamer heeft een uitklapbare douchecabine en een uittrekbare wastafel.

Yaseo binnen
Yaseo binnen
Knaus Yaseo bed
Knaus Yaseo bed

Knaus Yaseo 340 PX

De Knaus Yaseo 340 PX heeft een binnenlengte van 3,48 meter en een keuken aan de voorzijde. Slapen gebeurt in het hefbed. Achterin is een zithoek te vinden.

Yaseo 340 PX
Yaseo 340 PX

Meer caravan- en campernieuws

De tijd van de perspresentaties is aangebroken! Ook LMC presenteerde deze week het nieuws voor modeljaar 2024. Hier zien we onder meer de nieuwe caravan Videro en een avontuurlijke Innovan. Lees er hier meer over.

LMC 2024 Innovan Active
De avontuurlijke LMC Innovan
LMC 2024 Innovan Active
De avontuurlijke LMC Innovan

Campingtrend Liveshow

En wil je compleet op de hoogte zijn van het heetste kampeernieuws? Volg ons dan op YouTube! Hier zie je bijvoorbeeld onze nieuwste Campingtrend Liveshow.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…