Campings in Catalonië

Deze campings in Catalonië bezochten Jos en DW

Marije Onderwaater

Jos en DW ontdekten onlangs een prachtig stuk Spanje: Catalonië. Op onze socials en op YouTube kon je daar al van meegenieten. Dit zijn enkele campings in Catalonië die de mannen tijdens hun tour aandeden.

Camping Laguna in Empuriabrava

Op 400 meter afstand van het strand van Empuriabrava en natuurpark Aiguamolls de L’Empordà ligt camping Laguna. Deze familiecamping telt 750 plaatsen met elektriciteit en eventueel met een waterkraan. Laguna heeft meerdere zwembaden en een poolbar. Op de hele camping is genoeg te doen. Zo is er animatieteam, een disco en speelmogelijkheden voor kinderen. Voor een diner kan je terecht in het restaurant of bij de take away.
Website Camping Laguna

Camping La Laguna
Camping Laguna
Camping La Laguna
Camping Laguna

Camping Prades Park in Prades

Op 1000 meter hoogte en een uurtje van het strand van de Costa Dorada ligt camping Prades, midden in de natuur. Kampeerders zijn welkom met hun eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Ook zijn er accommodaties te huur. Bij de ingang van het camping is restaurant Comtes de Prades te vinden. Prades Park heeft verder zwembaden, kinderfaciliteiten, sportmogelijkheden en een loungebar.
Website camping Prades Park

Camping Prades Park
Camping Prades Park
Camping Prades Park
Camping Prades Park

Vilanova Park in Vilanova i la Geltrú

Wil je genieten van Barcelona met de Ramblas, de werken van Gaudí, tapas en het strand? Dan zit je goed op camping Vilanova Park, die dichtbij de heerlijke stad ligt. De camping is het hele jaar geopend. Kinderen kunnen zich uitleven op de glijbanen in het zwempark. Volwassenen relaxen aan de rand van het zwembad, in het indoorbad of in de wellness. Er zijn toeristische plaatsen en huuraccommodaties.
Website Vilanova Park

Vilanova Park
Vilanova Park
Vilanova Park
Vilanova Park

Nou Camping in Lleida

Mountainbiken, vissen en wandelen; het kan allemaal op Nou Camping. De camping ligt naast het nationaal park Aigüestortes en bij de meren van Sant Maurici en La Torrassa. De toeristische staanplaatsen verschillen in grootte, hebben schaduw en – naar wens – elektriciteit. Het is ook mogelijk om een bungalow te huren. Nou Camping heeft twee verwarmde buitenbaden, een restaurant, een barbecueplaats, speelvoorzieningen voor de kinderen en in de zomer vinden er excursies in de omgeving plaats.
Website Nou Camping

Nou camping
Nou camping
Nou camping
Nou camping

Camping Boneta in Barruera

Aan de voet van de Pyreneeën ligt camping Boneta in de Vall de Boí. Het hele jaar kun je hier genieten van de overweldigende natuur. Het uitzicht op de bergen en de Romaanse kerk verveelt hier nooit. Naast de camping stroomt een rivier. Het centrum van Barruera, met winkeltjes en restaurants, vind je om de hoek. In de omgeving hoef je je niet te vervelen dankzij de skipistes, parken, skatevoorzieningen, de pumptrack en de vele activiteiten. Het restaurant op camping Boneta is in het weekend en op feestdagen geopend, en serveert tapas en vleesgerechten.
Website camping Boneta

Camping Boneta
Camping Boneta
Camping Boneta
Camping Boneta

Campingtrend op campings in Catalonië

Jos en DW bezochten deze campings tijdens hun Grand Tour Catalunya. In deze Campingtrend Liveshow zie je er alles over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…