Dethleffs c'go

Dethleffs toont vernieuwde caravan c’go en buscamper Globetrail

Martine van Kuler

De afgelopen weken presenteerden de grote merken het nieuws voor 2024. Dethleffs sloot de rij en toonde afgelopen week wat het merk voor het nieuwe modeljaar in petto heeft. Dat is onder meer een fris nieuw interieur voor de caravan c'go en c'go up én meer indelingen van buscamper Globetrail.

Moderne gezinscaravan

De Dethleffs c’go en c’go up (met hefbed) zijn caravans die goed in de smaak vallen bij starters en jonge gezinnen. Ze zijn licht en compact en bieden desondanks veel (opberg)ruimte. Met ingang van 2024 hebben ze ook nog eens een moderner interieur.

De meubeloppervlakken blijven wit, maar het plafond, voor en achterwand, krijgen een cappuccino-achtige tint. Dit zorgt voor meer contrast met het meubilair en heeft tegelijkertijd een rustig uitstraling. Voor de stoffering is er keuze uit drie kleuren: donkerbruin, groen of cognac.

Dethleffs System Information Unit (SIU)

Ook nieuw in de c’go en c’go up is de Dethleffs System Information Unit (SIU). Hiermee kunnen kampeerders in de Dethleffs Connect-app informatie over de caravan opvragen. De basisvariant is vanaf volgend jaar standaard in alle indelingen van de c’go en c’go up.

Deze blijven qua aantal overigens gelijk. Bij de Dethleffs c’go is er keuze uit zes plattegronden en van de c’go up met hefbed zijn twee varianten. Met in totaal acht verschillende indelingen is er dus voor iedereen wel een geschikte Dethleffs c’go caravan te vinden.

dethleffs c'go zithoek
Het moderne interieur van de Dethleffs c'go 2024.
dethleffs c'go zithoek
Het moderne interieur van de Dethleffs c'go 2024.

Buscamper Globetrail: meer indelingen

Het is nog maar kort geleden dat Dethleffs een eigen buscamper presenteerde; in de zomer van 2021 zag de Globetrail het licht. Voor modeljaar 2024 heeft het merk uit Isny im Allgäu de bus flink onder handen genomen. Vanaf nu zijn er twee uitvoeringen: Classic en Advantage. Beiden hebben zes indelingen en de Citroën Jumper of Fiat Ducato als basisvoertuig. Ook zijn er twee modellen op de Ford Transit: de 590 DC Advantage en de 590 DK Classic.

Extra’s
De Classic geldt als de basisuitvoering, zonder veel extra’s. Als Advantage is de Globetrail rijker uitgerust, met onder meer een luifel, ingelegde ramen, indirecte verlichting en 16 inch aluminium wielen. Daarnaast is er bij de Advantage keuze uit twee interieurstijlen.

Dethleffs Globetrail 2024
Dethleffs Globetrail
Dethleffs Globetrail 2024
Dethleffs Globetrail

Volop badkamerkeuze

Binnenkort vertellen we je uitgebreider over de vernieuwde Dethleffs Globetrail. Nu kunnen we alvast melden dat er vooral op badkamergebied volop keuze is. Van vario-badkamer tot een badkamer waarbij de douche zich in het gangpad bevindt en die bij gebruik wordt omsloten door een douchewand.

Dethleffs Globetrail 2024 badkamer
Een van de badkamers in de nieuwe Globetrail
Dethleffs Globetrail 2024 badkamer
Een van de badkamers in de nieuwe Globetrail

Meer informatie

Via onderstaande button kom je op de website van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!