Dethleffs presenteert 638 kg lichte Coco

Luc Schaepkens

Niet minder dan de unieke combinatie van lichtgewicht, bijzonder design en multifunctionaliteit. De naam is Coco, zijn gewicht slechts 638 kilo. Op de komende Caravan Salon voor het eerst te zien.

Coco nieuwe lichtgewicht van Dethleffs

Tellen we de dissel mee, dan is hij 5,85 meter lang. Doen we dat niet dan blijft er 4,25 meter over voor de opbouw. Hij is 2,33 meter hoog en is zoals geschreven ultra licht met een schamele 638 kilo. Het ging bij de ontwikkeling vooral om het gewicht, maar hij moest ook functioneel zijn. En ook het design moest opvallen en aanspreken. Dethleffs noemt hem zelf de Next Generation caravan.
De bouwwijze van de Coco is compleet nieuw, van chassis tot opbouw. In het persbericht spreekt Dethleffs over effectieve oplossingen waarbij maximaal gebruik is gemaakt van een speciale bouwwijze. Het ontwerp wordt bionisch genoemd. We denken dat ze daarmee een verbeterde versie bedoelen.

Cocooning en Comely

De naam is een samenvoeging. Het eerste Co verwijst naar de Engelse term Cocooning. Dat staat voor knus en gezellig samenzijn en je afsluiten voor de buitenwereld. De tweede Co staat voor Comely. Letterlijk is dat bevallig. Netjes, fatsoenlijk, zoals het hoort geeft het woordenboek verder nog aan. Of, zoals het in het persbericht staat: “Lekker vertrouwd, eigen maken, sierlijk, mooi, modern en aantrekkelijk en vertegenwoordigt het gevoel van ruimte die deze caravan het beste omschrijft: kom thuis, voel je helemaal comfortabel binnen de 4 wanden van je eigen mobiele huis”. Voor het eerst te zien op de komende Caravan Salon. Prijzen zijn nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur