Dethleffs Globetrotter XXL A alkoofcamper: als het iets meer mag zijn

Luc Schaepkens

De Dethleffs Globetrotter XXL A alkoofcamper kreeg voor het nieuwe modeljaar van buiten en binnen een nieuw jasje. De type-aanduiding XXL mag je overigens letterlijk nemen. Want deze alkoof op Iveco-basis is de grootste camper die Dethleffs in zijn aanbod heeft.

Dethleffs Globetrotter XXL A

De Dethleffs Globetrotter XXL A is in alles groot. Van zijn lengte – hij meet 8,86 meter – tot zijn prijs van 185.390 euro. Hij mag zich met recht een camper uit de premiumklasse noemen. Zijn uitrusting is hoogwaardig, hij is winterhard en extreem duurzaam. Het interieur biedt een zee aan bewegingsvrijheid. Onder de kap van de Iveco Daily huizen 180 pk. Oké, je hebt een C-rijbewijs nodig, want zijn maximaal toegestane gewicht is 6700 kilo. Maar daarvoor krijg je dan ook een laadvermogen van 1,7 ton. En wil je de boot meenemen? De XXL A mag ook nog 3500 kilo aan de trekhaak hangen.

Dethleffs XXL A krijgt update voor modeljaar 2022

Zowel het exterieur als het interieur kregen voor modeljaar 2022 een update. De Dethleffs XXL A heeft aan de buitenkant drie kleurvlakken: van donker- naar lichtgrijs. Daaronder een mooi afstekende rode gebogen lijn. Het past helemaal bij de rest van de Dethleffs-familie en zorgt bovendien voor een hoogwaardige uitstraling. Binnen zien we een lichte houttint. Dit in combinatie met witte oppervlakken en degelijke grijze accenten. Het zorgt voor een luchtig geheel. De gebruikte marmer- en betonlook vult dit mooi aan.

Nieuw voor modeljaar 2022 zijn twee extra bekledingsvarianten in stof. Optioneel zijn er ook twee leervarianten om uit te kiezen. De Globetrotter XXL A alkoofcamper is er in twee verschillende indelingen. Het grote verschil tussen deze twee is de opstelling van het bed. De ene indeling heeft een ruim tweepersoonsbed in het midden van de royale slaapkamer. De andere indeling doet het met comfortabele enkele bedden. In beide indelingen kunnen tot maximaal zes personen een slaapplaats vinden.

De optionele L-zit.
De optionele L-zit.

Tweepersoonsbed of enkele bedden

De A 9000-2 EB met enkele bedden en de A 9050-2 DBM met tweepersoonsbed verschillen verder niet veel van elkaar. Ze zijn beide 8,86 meter lang, 2,35 meter breed en 3,45 meter hoog. Standaard heeft de Dethleffs XXL A een zeer royale zithoek met een dinette aan de ene zijwand. Daar tegenover een langsbank. Optioneel kan er ook worden gekozen voor een L-zitgroep met vrijstaande tafel. Ook optioneel is de 32 inch tv die tot op ooghoogte naar beneden zakt. De vlakke vloer in de Dethleffs XXL A is voorzien van vloerverwarming. Onder de voer de verwarmde dubbele bodem.

Om het lekker knus en warm te krijgen – bijvoorbeeld in de winter – is de doorgang naar de cabine met een stevige houten schuifdeur af te sluiten. Er is daardoor plek voor een extra meubelelement. Zo ontstaat een royale rondzitgroep. Van dezelfde zitgroep maak je desgewenst ook twee extra slaapplaatsen. De enkele bedden in de Globetrotter XXL A A 900-2 hebben een bedmaat van 200 bij 85 en 190 bij 85 centimeter. Je maakt er ook een enorme ligweide van. Het tweepersoonsbed in de A 9050-2 meet 215 bij 150 centimeter. De koelkast heeft een inhoud van 141 liter. Boven de koelkast is plek voor de oven.

Enkele bedden in de 9000-2
Enkele bedden in de 9000-2

SpecificatiesDethleffs Globetrotter XXL A alkoofcamper

Basis: Iveco Daily, 180 pk
Afmetingen (lbh): 8,86 / 2,35 / 3,45 meter
Leeggewicht / Laadvermogen: 4990 / 1710 kilo
Maximaal gewicht: 6700 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 6 / 6
Prijs: vanaf 185.390 euro

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur