Dethleffs Esprit wintervaste topintegraal voor het hele jaar

Luc Schaepkens

De Dethleffs Esprit integraalserie staat vanaf seizoen 2021 op een hoger niveau. Resultaat is een winterharde integraal voor het hele jaar.

Dethleffs Esprit bijna het topmodel

De vernieuwde Dethleffs Esprit is er in vier smaken. Twee keer met enkele bedden en twee keer met een queensbed. Allen zijn 7,81 meter lang en hebben een dubbele bodem. Het interieur heeft een update gekregen. De zithoek is helemaal van nu, met de banken tegenover elkaar. Dat zien we in de EBL en DBL. Handig: van beide langsbanken maak je voor onderweg een zitplaats met gordel. Liever een klassieke L-vormige bank in de zithoek? Dat kan ook. Kies dan voor de EB en DBM. Voluit staat er in de naam nog 7150-2 voor de letters. De nieuwe voorkant van de Dethleffs Esprit vertoont gelijkenis met de Trend-integraal. De ramen zijn ingelegd. De toegangsdeur is maar liefs 70 centimeter breed. In onderstaande video geven we een rondleiding door deze topcamper.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Naar de site van Dethleffs.

Meer weten? Lees dan ook ons eerdere artikel over de Dethleffs Esprit. We schreven toen onder meer dat het comfort in de nieuwe Esprit op een duidelijk hoger niveau zit. Dat is onder meer te zien aan de cabinestoelen van het merk SKA. In de GT-versie zijn ze luchtgeveerd, met verwarming én verkoeling. Ze zijn oneindig verstelbaar. Nieuw is de 26 centimeter hoge dubbele bodem. Die zorgt voor veel opbergruimte én maakt de Esprit winterhard. Je kunt er dus het hele jaar door mee op pad. Het interieur is smaakvol uitgevoerd in beige- en grijstinten. De kastkleppen zijn uitgevoerd in hoogglans. Dethleffs spreekt van ‘de Scandic-look met feelgood-karakter’. Het geprofileerde houtdecor geeft een natuurlijke uitstraling. Modern design én huiselijk comfort, aldus de fabrikant.

Het hele artikel lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur