Dethleffs camper Just 90, de jubileumserie van Dethleffs

Luc Schaepkens

Het is precies 90 jaar geleden dat Arist Dethleffs de allereerste caravan bouwde in Duitsland. En dus is het feest bij de caravan- en camperbouwer. Wie jarig is trakteert. En daarom is er de Dethleffs-camper Just 90 in zes verschillende uitvoeringen. Een jubileumserie halfintegralen met een rijke standaarduitrusting en een prettig prijskaartje.

Jubileum-caravanserie

Ter ere van de 90ste verjaardag is er ook een jubileum-caravanserie. Dat is de Aero, daarover lees je hier meer. Met de Dethleffs camper Just 90 halfintegraal-jubileumserie wil Dethleffs niet alleen de moderne, maar ook de startende camperaar aanspreken. De zes verschillende indelingen zijn modern en hebben een fris interieur. Een lichte houttint, witte kastkleppen zonder handgrepen en grijze jubileumstoffering. De lijst met de standaarduitrusting is lang, de prijs daarentegen klein. Er worden geen concessies gedaan aan het comfort. Want: wie jarig is trakteert.

Just 90 heeft just all you need

De Just 90 halfintegraal biedt alles wat je nodig hebt op je kampeertrip. Het credo van de ontwikkelaars was dan ook just all you need. Geen onnodige ballast en dat is weer gunstig voor de prijs. En het komt ook nog eens het gewicht ten goede. De jubileumserie is zo uitgerust dat je meteen kunt vertrekken. Extra’s die vaak optioneel zijn, zitten er bij de Just 90 standaard op. Zoals een multifunctioneel stuur. Stoelen die kantelbaar zijn, in hoogte te verstellen en voorzien van een armleuning. Een groot uitzetbaar dakraam, een 70 centimeter brede deur en meer. Natuurlijk kun je optioneel de Just 90 nog verder aankleden. Bijvoorbeeld door een vijfde zitplaats met gordel toe te voegen. Of door het wintercomfortpakket te kiezen als je de camper het hele jaar door wilt gebruiken.

Gewoon mooi in zes indelingen

De Just 90-jubileumserie van Dethleffs is gewoon mooi. Er zijn zes verschillende indelingen om uit te kiezen. Elke indeling kan optioneel nog worden voorzien van een tweepersoons hefbed boven de zithoek. De twee kleinste modellen blijven onder de zeven meter lengte. Dat zijn de T 6752 DBL en de T 6512. De eerste met een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed achterin. De tweede heeft enkele bedden. Hiervan kun je desgewenst ook een ruim tweepersoonsbed maken. Onder het bed een ruime garage van 1,20 meter hoog. De T 7052 EB en EBL hebben eenpersoonsbedden. De L staat voor een afwijkende zithoek met loungebank. De T 7052 DBM en DBL hebben achterin een queensbed.

Kijk voor meer informatie in ons gratis digitale Campingtrend Magazine van deze maand. Of ga naar de site van Dethleffs.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur