Dethleffs Avantgarde actiemodel: wie van de drie?

Luc Schaepkens

De Special Edition Avantgarde is een extra rijk uitgeruste caravan van Dethleffs. Behalve de Nomad en de Camper 460 EL is nu ook de Nomad 510 LE in deze uitvoering verkrijgbaar.

Dethleffs Avantgarde Camper 460 EL

De Special Edition Avantgarde-uitvoering staat voor luxe en comfort. Er zijn drie caravanmodellen die dit luxe pakket krijgen aangemeten. Dat is om te beginnen de Dethleffs Camper 460 EL. De Camper is de belichaming van de familiegedachte die achter de caravans van dit merk zit. Deze gezinscaravan onderging recent een facelift. Daarbij kreeg hij niet alleen een nieuw interieur; ook de buitenkant werd onder handen genomen. Dat is onder meer te zien aan zijn design achterbumper.

Heel handig zijn de grote bagageluiken onder het stapelbed. Bij veel indelingen kan het onderste stapelbed worden opgeklapt. Je kunt er zo heel gemakkelijk van buitenaf heel wat bagage in kwijt. De standaarduitrusting van de Camper is al uiterst compleet. Daar komt – als je kiest voor de Avantgarde – nog heel wat bij. Zoals een verlichte achterwand in de keuken, een grote koelkast, vloerverwarming en zilveren buiten beplating. Daarover straks meer. Dethleffs besteedt veel aandacht aan de veiligheidsuitrusting van deze serie. Behalve de 460 EL zijn er nog elf andere indelingen van de Camper-serie. Hier staan ze alle twaalf op een rij.

LxBxH: 6,91 x 2,30 x 2,65 meter
Lengte opbouw: 5,50 meter
Aantal slaapplaatsen: 3
Leeggewicht: 1235 kilo
Maximaal gewicht: 1500 kilo / 1700 kilo
NL Prijs: 22.990 euro
Website: DethleffsAvantgarde Special Edition

 

Nomad 460 EL

De Dethleffs Nomad is de perfecte caravan voor de veeleisende kampeerder. Er zijn maar liefst zestien indelingen om uit te kiezen. Van een elegante toercaravan tot aan een luxueuze tandemasser. Dus hij past altijd perfect. Aan de buitenkant zien we opvallende designdetails, zoals een verchroomde sierlijst aan de zijkant. Binnen valt naast het sfeervolle lichtconcept ook de ruim uitgeruste keuken met verlichte achterwand op. De Nomad is er met tweepersoonsbedden – zoals een queensbed in de lengte of een dwarsgeplaatst bed – en eenpersoonsbedden.

De Nomad 460 LE heeft voorin twee enkele bedden. Desgewenst maak je daar een zeer ruim tweepersoonsbed van. In het midden aan de kant van de deur het keukenblok. Daar tegenover de badkamer. Naast de badkamer staat de hoge koelkast met een inhoud van 142 liter. Achterin de treinzit waarvan een eenpersoonsbed te maken is. Boven de zithoek het uit de kluiten gewassen dakraam. Daar komt in de Avantgarde-uitvoering nog heel wat luxe en comfort bij.

nomad 460 el
LxBxH: 6,91 x 2,30 x 2,65 meter
Lengte opbouw: 5,50 meter
Aantal slaapplaatsen: 3
Leeggewicht: 1275 kilo
Maximaal gewicht: 1500 kilo / 1700 kilo
NL Prijs: 24.990 euro
Website: Dethleffs

Nomad 510 LE

Bij de Dethleffs Nomad 510 LE heb je net wat meer de ruimte. De enkele bedden staan nu helemaal achterin. Daarvan maak je wederom desgewenst een ruim tweepersoonsbed. Voor die bedden aan de kant van de deur het keukenblok. Aan de andere kant de badkamer en kastruimte. Helemaal vooraan de ruime rondzit. De 510 LE heeft tot aan vier slaapplaatsen. Van de rondzit is namelijk een tweepersoonsbed te maken.

Dethleffs Avantgarde-serie

“Speciaal voor Nederland en België hebben we voor het nieuwe modeljaar 2021 de Avantgarde-serie uitgebreid. Naast de populaire indeling 460 EL, die als Camper en Nomad beschikbaar is, hebben we ook de Nomad 510 LE in het chique Avantgarde-jasje gestoken. En alle drie modellen zijn compleet uitgerust met vele extra’s, waaronder de grote koelkast, de chique zilveren buitenbeplating en de vloerverwarming, aan luxe en comfort zal het u dus niet ontbreken“, aldus Bart Haarman, salesmanager bij Dethleffs Nederland.

SpecificatiesNomad 510 LE

LxBxH:: 7,62 x 2,30 x 2,65 meter
Lengte opbouw:: 6,30 meter
Aantal slaapplaatsen:: 3
Leeggewicht:: 1380 kilo
Maximaal gewicht:: 1600 kilo / 1800 kilo
NL Prijs:: 27.990 euro
Website:: Dethleffs

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur