Dethleffs halfintegraal Just Go 2023

Dethleffs 2023: dit is het camper- en caravannieuws

Marije Onderwaater

Het Dethleffs 2023-nieuws werd vandaag gepresenteerd in Friedrichshafen, naast de Zeppelin-hangar. Campingtrend was daar natuurlijk bij! We vertellen je wat opviel: van de Just Go op de Ford Transit tot de multifunctionele Globevan en van de vernieuwde c'joy-caravan tot de nieuwe indelingen van de Aero.

Dethleffs Just Go camper op Ford Transit

Een deel van het Dethleffs 2023-nieuws vertelden we je vorige maand al: de nieuwe camper Just Go staat als eerste halfintegraal van Dethleffs op de Ford Transit. Met deze nieuwe serie wil Dethleffs een voordelige camper van goede kwaliteit en met een rijke standaarduitrusting bieden. Dat begint al in de cockpit, waar we standaard draaibare pilotenstoelen met armleuningen en cabineverduistering zien. Onder de kap van de Transit een 130 pk EcoBlue-dieselmotor met voorwielaandrijving. Tot de standaarduitrusting van de camper behoren verder onder meer 7-zone-matrassen van 150 millimeter dik.

Afgelopen mei was er nog sprake van drie Just Go-indelingen op twee lengtes. Vandaag werden nog drie varianten gepresenteerd. Dat brengt het totaal aantal indelingen van de Just Go op zes. We zetten ze hieronder kort op een rij, te beginnen met de al eerder geïntroduceerde indelingen:
T 6815 EB: 6,99 meter lang, enkele bedden, dinette, L-vormige keuken en een Variobad.
T 7055 EB: 7,36 meter lang, enkele bedden, L-vormige keuken en een Raumbad.
T 7055 DBL: 7,36 meter lang, queensbed, twee langsbanken en een Raumbad.

Vandaag werden de volgende indelingen van de Dethleffs Just Go gepresenteerd:
T 6615: 6,69 meter lang, enkele bedden met kledingruimte eronder, halve dinette, rechte keuken en een Variobad.
T 6905: 6,99 meter lang, Frans bed, hoekbank met stoel, grote hoekkeuken met veel werkruimte en een badkamer in lengterichting met banktoilet en douchecabine.
T 7055 EBL: 7,36 meter lang, enkele bedden, loungebanken in lengterichting, keuken met koelkast aan overzijde en een Raumbad.

Alle indelingen zijn uit te rusten met een hefbed. In Nederland komt de Dethleffs Just Go als standaard Comfort line-uitvoering. Tegen meerprijs is een winterpakket verkrijgbaar. De halfintegraalserie Just Go staat sinds afgelopen weekend bij de Dethleffs-dealers. De prijzen lopen uiteen van 85.290 euro voor de T 6615 EB tot 89.290 euro voor de T 7055 EBL en DBL.

Dethleffs Just Go 2023 slaapkamer
Een van de slaapkamers in de Just Go.
Dethleffs Just Go 2023 slaapkamer
Een van de slaapkamers in de Just Go.

Upgrade voor caravanserie c'joy

De Dethleffs c’joy, de lichte en compacte caravan voor starters, krijgt voor het nieuwe seizoen een upgrade. De hele serie heeft een nieuw interieur, dat modern en fris is. Het merk uit het Duitse Isny im Allgäu gebruikt voor de wanden en kasten een licht houtdecor. Voor de meubelbekleding is keuze uit twee verschillende stofferingen, waarvan het polyestergaren is gemaakt van 100 procent gerecyclede PET-flessen. Ook opvallend: vanaf nu zet Dethleffs standaard een compressorkoelkast in de c’joy. In alle badkamers is het mogelijk om een douche te laten inbouwen. Dankzij het lage eigen gewicht kunnen ook lichtere auto’s deze caravan trekken. De breedte van 2,12 meter maakt hem ook geschikt voor de wat smallere wegen.

In totaal zijn er vijf indelingen:
410 LK: 4,99 meter lang, stapelbedden achter, toilet, keuken en zitgroep die tot bed is om te bouwen.
420 QSH: 5,03 meter lang, tweepersoonsbed voorin, midden-dinette, keuken en badkamer achterin.
460 LE: 5,53 meter lang, lengtebedden achter, dinette voorin, toilet en keuken in het midden.
480 FSH: 5,93 meter lang, voorin tweepersoonsbed in de lengte, midden-dinette en keuken en badkamer achterin.
480 QLK: 5,93 meter lang, dwars geplaatst tweepersoonsbed voorin, stapelbedden achterin, grote zitgroep, keuken en badkamer voorin. Caravan voor zes personen.

De prijzen voor de Dethleffs 2023 c’joy beginnen bij 19.290 euro voor de 420 QSH en gaan tot 21.690 euro voor de 480 QLK.

Dethleffs 2023 c'joy interieur
Modern interieur in de vernieuwde c'joy.
Dethleffs 2023 c'joy interieur
Modern interieur in de vernieuwde c'joy.

Bijzondere badkamer in nieuwe Globetrail 590 C

Het is pas sinds vorige zomer dat Dethleffs een eigen buscamper heeft: de Globetrail 600. Die krijgt nu gezelschap van de Globetrail 590 C. De nieuweling staat op de Ford Transit en heeft achterin een dwarsbed voor twee personen. Dethleffs heeft hier ingezet op ruimtegevoel, wat is te merken aan het nieuw ontworpen woongedeelte. Hier een dinette, draaibare cabinestoelen en slanke greeploze bovenkasten.

De comfortbadkamer in deze buscamper is bijzonder en innovatief. Het is namelijk mogelijk om de badkamer te vergroten door het dwarsbed deels op te klappen en een wand uit te schuiven. De douche is overigens ook buiten te gebruiken. De keuken tegen de rechterzijwand is eveneens het vermelden waard. De keukenlades zijn namelijk ook van buiten te openen. De compressorkoelkast heeft een inhoud van 84 liter. Leidingen en kabels zijn weggewerkt in de dubbele bodem.

De Dethleffs Globetrail 590 C staat vanaf augustus bij de dealers en kost 76.690 euro.

Dethleffs Globetrail 2023
De Dethleffs Globetrail.
Dethleffs Globetrail 2023
De Dethleffs Globetrail.

Uitbreiding voor caravanserie Aero

De toercaravan Dethleffs Aero krijgt er in 2023 drie indelingen bij. Deze krijgen allemaal de toevoeging ‘Up’, dat staat voor een indeling met hefbed. Dit hefbed hangt boven de rondzit en zorgt voor meer slaapplaatsen, zonder het woongedeelte in te perken. Volgens Dethleffs zijn de Aero Up-modellen ideaal voor grotere gezinnen of kampeerders die af en toe bezoek krijgen.

Dit zijn de drie nieuwe Aero Up-indelingen:
460 KR: 5,56 meter lang, voorin dwars ingebouwde stapelbedden, rondzit.
530 KR: 6,48 meter lang, stapelbedden in de lengte, dinette, kinderkamer.
530 ER: 6,48 meter lang, eenpersoonsbedden voorin, grote keuken.

Alle modellen hebben een driepitsgasfornuis in de keuken, een koelkast van 137 liter met een vriesvak van 15 liter en een badkamer met toilet en wastafel. Een douche is optioneel.
Prijzen beginnen bij 30.790 euro voor de 530 ER en 31.790 euro voor de 530 KR. De prijs van de 460 KR is momenteel nog niet bekend.

Dethleffs 2023 Aero Up
De Aero-serie breidt uit met de Aero Up.
Dethleffs 2023 Aero Up
De Aero-serie breidt uit met de Aero Up.

Dethleffs 2023: nog meer nieuws

Natuurlijk is er nog meer Dethleffs 2023-nieuws. Zo zijn er twee nieuwe indelingen bij de Globetrotter, ook met een nieuw ontwikkeld zwenkbad. Een slaapdak met ventilatiemogelijkheden is optioneel leverbaar. Ook was er aandacht voor de Globevan, die volgens Dethleffs 80% personenauto en 20% camper is. Deze flexibele auto heeft een hefdak, verwarming en een keuken.

Meer nieuws? Volg Campingtrend dan op Instagram, Facebook en YouTube.

Kijk voor alles over Dethleffs op www.dethleffs.nl.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…