Derubis: van jacht tot luxe caravan

Martine van Kuler

Derubis gooit het na dertig jaar jachten maken over een andere boeg. De scheepsbouwer uit Bosnië wil nu ook de kampeermarkt veroveren. Derubis schiet flitsend uit de startblokken, want de eerste caravan van het bedrijf is een echte blikvanger.

Derubis de Series 7

Op de Caravan Salon in Düsseldorf vorige maand presenteerde Derubis de Series 7, een luxe caravan met een bijzonder uiterlijk. Op de beurs nam collega Jos er al een kijkje. Nu is Jos natuurlijk wel het een en ander gewend op kampeergebied, maar zoals je in deze vlog kunt zien was mister Campingtrend danig onder de indruk.

Derubis caravan met exclusieve monocoque carosserie

Bijzonder aan de Series 7 – een tandemasser van 7,20 meter lang – is onder meer de monocoque carrosserie. Deze is vervaardigd uit glasvezel en daardoor niet alleen licht, maar ook ijzersterk en betrouwbaar. Van bijvoorbeeld hagelschade en lekkage zou je met deze Derubis geen last moeten hebben.

In tegenstelling tot metaal is glasvezel geen warmtegeleider. In combinatie met de polyurethaan isolatie is de caravan dan ook uitstekend geïsoleerd, aldus de makers. De monocoque carrosserie van glasvezel maakt de luxe caravan aan de buitenkant al een echte eyecatcher en compleet anders dan de exemplaren met geassembleerde panelen die in de conventionele caravanbouw worden gebruikt. Dat de caravan qua uiterlijk iets weg heeft van een jacht mag geen verrassing heten. Derubis heeft zijn sporen immers ruimschoots verdiend in de scheepsbouw.

Slecht weer? Lekker loungen op deze riante bank dan maar.
Slecht weer? Lekker loungen op deze riante bank dan maar.

Luxe, ruimte, design en comfort

Dat is wat Derubis ook aan de binnenkant wil uitstralen met de Series 7. Het zal de kampeerder dan ook aan niets ontbreken. Wat bij het betreden van de caravan meteen opvalt is de mooie afwerking. Daar heeft de scheeps- annex caravanbouwer echt aandacht aan besteed.

Ook bijzonder is het ruimtelijke gevoel binnenin. In het midden is een L-vormige keuken geplaatst en de leefruimte is bovendien voorzien van een grote bank die kan worden omgebouwd tot een tweepersoonsbed van 1,60 bij 2 meter.

Tegenover de bank hangt een flinke 50 inch televisie. Een vast bed is er in de voorzijde van de Derubis caravan. Dit bed is met een afmeting van 1,60 bij 2,30 meter echt riant te noemen. Een schuifdeur scheidt het slaap- van het woongedeelte.

Netflixen? Formule 1 kijken? Geen probleem!
Netflixen? Formule 1 kijken? Geen probleem!

Flitsend licht en badkamer met regendouche

Over het sanitair hebben we het nog niet gehad. Met reden, want we bewaren het beste graag tot het laatst. De badkamer van de Series 7 is namelijk buitengewoon luxe en ruim. In het midden een stijlvolle wastafel, rechts een toilet en links een heuse regendouche.

Het laatste dat opvalt aan deze caravan is de verlichting. Deze kan namelijk van kleur veranderen. Wil je eens iets anders dan standaard wit? Dan wissel je toch gewoon naar paarsblauw?

Kortom, niemand kan zeggen dat kamperen met de Derubis caravan kramperen is. Voor de luxe moet je overigens wel wat over hebben, want de prijs begint bij 49.000 euro. Meer weten over de Series 7? Kijk dan hier.

Heerlijk douchen in deze ruime badkamer.
Heerlijk douchen in deze ruime badkamer.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!