Verliefd op Dembell! Kijk mee in 12 meter lang luxe ‘jacht’ op wielen

Marije Onderwaater

Of je ermee op die leuke Italiaanse camping met die schattige plaatsjes kan staan, valt zéér te bezien. Of die mensen met die compacte buscamper blij zijn als je op de camperplaats naast ze komt staan, betwijfelen we ten zeerste. En toch verloren we op de Caravan Salon in Düsseldorf ons hart aan de Dembell; een 12 meter lang luxe 'jacht' op wielen.

Zonder gekheid; een camperplaats kan je met deze gigant nog wel vinden, maar een camping gaat moeilijk worden. En daar is de Dembell ook helemaal niet voor bedoeld, zo ontdekten Jos en Marije in Düsseldorf. De twee luxe motorhomes van het merk stonden daar fraai opgesteld. Voor de meeste beursbezoekers gold dat ze de Dembell alleen van buiten konden bewonderen. Een kijkje nemen gaat op afspraak en is voornamelijk bedoeld voor mensen die daadwerkelijk interesse hebben, en voor pers. Gelukkig mochten wij – schoenen uit of schoenbeschermers aan! – naar binnen om deze beauty van dichtbij de bewonderen.

Exterieur Dembell motorhome
Exterieur Dembell motorhome

Garage in drie varianten

De motorhomes van Dembell zijn verkrijgbaar in drie varianten: met een kleine garage voor een scooter, met een middenmaatgarage voor een Smart en met een grotere autogarage waar bijvoorbeeld een Mini of een andere auto tot 4 meter in past. In de video legt Jos uit waarom je geen Porsche kunt meenemen in dit enorme voertuig. Naast de garage is er keuze uit kleuren voor het interieur en exterieur. De Dembell die wij bekeken, is uitgevoerd in een lichte antracietkleur. Voor het exterieur gebruikt Dembell drie lagen van de premium metalliclak Axalta, afgetopt met een vierde laag anti-graffitilak en naar wens nog een parelmoerglans. In het interieur is keuze uit de kleuren koper, staalgrijs en petrolgroen. Laatstgenoemde kleur is in ‘onze’ Dembell te zien en echt prachtig.

Alle Dembells zijn 12 meter lang, 4 meter hoog en 2,5 meter breed. De Mercedes-Benz Actros heeft een 530 pk-motor. Uiteraard wil je met dit luxe vrijetijdsvoertuig niet afhankelijk van de stroompaal, de watertap en de loosput zijn. De Dembells zijn daarom uitgerust met een 4,8 kW dieselgenerator, een enorm accupakket, een verswatertank van 1000 liter, een grijswatertank van 460 liter en een toilettank van 400 liter.

Lay-outs Dembell
Van links naar rechts de garages in S-, M- en L-formaat
Lay-outs Dembell
Van links naar rechts de garages in S-, M- en L-formaat

Racefanaat uit Hongarije

Dembell bestaat pas 5 jaar en komt uit de koker van een racefanaat die buiten het circuit veel tijd in campers doorbracht. De coureur zocht meer luxe, meer hoogwaardige materialen en vooral een écht thuis wanneer hij weg van huis was. Luxe campers in Europa konden hem niet bieden wat hij zocht en daarom besloot hij verder te kijken. In de jachtbouw kwamen al zijn wensen samen.

Zo kwam langzaam de eerste Dembell tot stand. Mercedes leverde de Actros en een Italiaans designbureau ontwierp een jachtwaardig interieur. Het concept blijkt aan te slaan, want het team van zo’n vijftig medewerkers bouwt zo’n acht à tien voertuigen per jaar. Uit de fabriek in Hongarije zijn inmiddels al dertien Dembells komen rijden.

Campingtrend kreeg in Düsseldorf een rondleiding van de sympathieke marketing manager Attila Török. Hij vertelt dat Dembell qua gebruik ook echt vergelijkbaar is met een jacht. Eigenaars van het voertuig kunnen een plekje zoeken – vanwege de omvang is dat wel even goed uitstippelen – en zich settelen. Eenmaal op locatie is het tijd om de garage te openen en met de auto of motor de omgeving te verkennen.

Dembell weg
Dembell weg

Grootse entree in luxe Dembell motorhome

De Dembell stap je niet zomaar binnen: je maakt echt je entree. Dat begint al – wanneer de deur gesloten is – met het intoetsen van een code, waarna zich een trap ontvouwt. Nadat je de deur hebt geopend wacht nog een trede en dan sta je binnen. Wat meteen opvalt als de deur achter je is gesloten, is de serene stilte in deze camper. In ons geval merkte je niets van de drukte op de beurs. Je bent echt in je eigen cocon. Afhankelijk van de garagegrootte is de Dembell uitgevoerd met twee of drie slide-outs. Twee daarvan zijn in de lounge te vinden. Het model met de kleinste garage heeft aan het queensbed aan de achterzijde dwars staan en gedeeltelijk een slide-out. Bij de andere modellen staat het bed in de rijrichting.

Interieur lounge
De cabine, lounge en keuken
Interieur lounge
De cabine, lounge en keuken
Techniek
Volop techniek in de Dembell
Techniek
Volop techniek in de Dembell

Vaatwasser en klimaatkast voor wijn

De Dembell biedt tijdens het reizen plaats aan vier personen. Daarom zijn er vier cabinestoelen. De achterste twee zijn draaibaar en zo bij de zithoek met grote loungebank te betrekken. De langgerekte keuken is van alle luxe voorzien. Apparatuur is van Miele en Liebherr en je vindt er onder meer een vaatwasser en een klimaatkast voor wijn. In het midden van de camper is de zeer riante badkamer te vinden, met een ruime douche, toilet, wastafel en sfeervolle verlichting. Achterin is de slaapkamer, met groot bed en veel kastruimte. In de Dembell hangen twee televisies van elk 55 inch groot, zowel in de lounge als in de slaapkamer. Natuurlijk is er zoneverwarming en airconditioning, ook met zones. De vloer is geheel vlak en de stahoogte is een indrukwekkende 2,10 meter.

Doorkijkje
Doorkijkje
Badkamer
Badkamer
Slaapkamer Dembell
Slaapkamer Dembell

Trek de creditcard

Geïnteresseerd in dit luxe ‘landjacht’? Pak je creditcard er dan maar bij. Het model met grote garage dat Campingtrend bekeek, kost 1,4 miljoen euro. Het model met een Smart-garage is iets goedkoper: 1,2 miljoen euro. En voor de Dembell met scootergarage tel je 1,1 miljoen euro neer. Het zal je niet verbazen dat dit paradepaardje waarschijnlijk niet door gemiddelde kampeerders wordt aangeschaft. De kopers zijn mensen die actief zijn in bijvoorbeeld de paarden- of racesport en onderweg of op locatie graag hun eigen huis bij zich hebben. Of eigenaars van een privéjacht- of vliegtuig die een luxe motorhome verkiezen boven een hotelkamer. Het ontwerp valt overigens niet alleen bij kapitaalkrachtigen in de smaak: de motorhomes van Dembell kregen al twee keer de prestigieuze Red Dot Design Award.

Video
Kijk vooral even de video waarin Jos de Dembell van binnen en van buiten filmt, je vindt ‘m boven dit artikel. Via onderstaande button kom je op de site van Dembell en kan je eens kijken welke mogelijkheden dit luxe motorhome nog meer te bieden heeft. Dromen mag!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…