De zachte revolutie van Knaus

Luc Schaepkens

Zonder dat ze er een fanfare bij gebruiken is het merk Knaus bezig aan een heruitvinding van het merk. In alle rust werkt men aan vernieuwing.

Knaus

Waar menigeen een nieuwe extravagante Liner hadden verwacht, komt het merk in het voorjaar van 2012 met de nieuwe integraal, de Sky I.
Alleen de naam al duidt op terughoudendheid. Eerder gebruikt voor de instapmodellen, maar dan kom je met de I bedrogen uit.
Interieur en gebruikte materialen komen overeen met de andere Sky modellen. Dit echter in combinatie met een dubbele bodem die van oorsprong uit de Sun TI komt.
Des te prettiger dat de prijs wel weer bij de Sky-reeks past. De strategie, een gunstige prijs combineren met een topproduct moet Knaus helpen bij de inhaalrace die het merk wil maken. Prestigeprojecten staan niet op het programma, aldus het bedrijf.
Ook in het uiterlijk ziet men enige terughoudendheid. Het gaat puur om het gebruik en de functionaliteit. Wat niet wil zeggen dat er geen sprake is van een eigen gezicht. De van het merk bekende lachende grille en het grote glasoppervlak in de cabine bleven behouden, waarbij de grote voorruit een stuk rechter staat dan bij de voorgangers.

De standaard bestuurdersdeur is met de Fiat-afstandsbediening te openen en sluiten.
Zonder een ladder nodig te hebben bereikt men het bed (2.00×1.50),  éénpersoonsbedden of een Queensbed zijn ook mogelijk.
Er zijn veel opties die bij te bestellen zijn, al is de “kale”  uitvoering ook al zeer het bekijken waard.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur