De vernieuwde HYMER Tramp S 585 halfintegraal heeft alles

Luc Schaepkens

Een compleet vernieuwde HYMER Tramp S 585 is een halfintegraal die alles heeft. Hij combineert het rijcomfort van de Mercedes Sprinter met het woongenot van een HYMER.

HYMER Tramp S 585

De nieuwe HYMER Tramp S 585 heeft de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Hij heeft voorwielaandrijving en staat op het ladderchassis van Mercedes. Daarmee combineer je alle veilige assistsystemen van Mercedes met het woongenot van HYMER. Dus een hoogwaardige afweking en veel ruimte. De HYMER Tramp S 585 halfintegraal is standaard uitgerust met een dieselkachel en een compressorkoelkast.

PUAL-opbouwconstructie

Ook voor de Tramp gebruikt HYMER de PUAL-opbouwconstructie. Zowel het dak als de sandwichpanelen van de zijkant hebben aan beide zijden een laag aluminium. De opbouw is houtvrij en geïsoleerd met PU-schuim. De vloer heeft daarbij nog een laag XPS-schuim. Het interieur is licht en modern. Glanzend witte kastkleppen en roomwitte oppervlakten wisselen elkaar af. We zien donkere bekleding en een lichtgetinte laminaatvloer. Dit allemaal in de HYMER-kwaliteit. Dus zonder rammel of kraak.

Enkele bedden

De HYMER Tramp S 585 is 7,09 meter lang. Hij heeft achterin enkele bedden. Het is het vierde en kortste model van de Tramp-serie. De 585 heeft een hoekkeuken met een grote koelkast. Met de slimme draaiwand in de badkamer creëer je in een handomdraai een riante douchecabine in de badkamer. Door deze ruimtebesparende constructie blijft er in het interieur ruimte over, ondanks de compacte buitenafmetingen van deze halfintegraal.

Op verzoek van de klant zijn de dieselverwarming en de compressorkoelkast standaard. Gas is er alleen nog om op te koken. Daarom is er ook een kleine gaskast. Daar passen twee gasflessen van 2,75 kilo in. Wil je het liever anders? Dan zijn er optioneel ook een verwarming op gas en een absorptiekoelkast verkrijgbaar. In de grotere gaskast passen dan ook twee flessen van ieder 11 kilo. Daarvoor lever je dan wel enige bergruimte in de keuken in.

Prijs-kwaliteit

De compleet vernieuwde HYMER Tramp S 585 is 30 centimeter korter dan de andere modellen uit deze serie. Dat zijn de 680, de 685 en de 690. Het lengteverschil zorgt voor een kortere oversteek over de achterwielen. Onder de kap de Mercedes Sprinter 317 CDI de 2,1 liter diesel met AdBlue. Deze is goed voor een mooie 170 pk. De geboden prijs-kwaliteit-verhouding van de HYMER Tramp S 585 halfintegraal is prima te noemen. Geen andere HYMER-camper op Mercedes-onderstel loopt voor een lagere prijs van de band. Hij is er vanaf 85.140 euro.

Liever een buscamper, maar wel vier slaapplaatsen nodig? Dan is de HYMER Free S 600 precies wat je zoekt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur