De Truma Aventa dakairco voor heerlijk koele nachten

Luc Schaepkens

De vakantiezomer kan voor velen niet warm genoeg zijn. Totdat je thuiskomt in je caravan of camper. Of de slaap niet kunt vatten door de hitte. Dan mag het graag wat koeler. Met een Truma Aventa dakairco stel je simpelweg de gewenste temperatuur in. Slapen doe je vervolgens als een prinses.

Truma Aventa dakairco

Op vakantie zoeken we graag de zon op. Het kan niet warm genoeg zijn. Totdat je je camper of caravan binnenstapt. Of van je nachtrust wilt gaan genieten. Dan is het ons toch opeens té warm. Zeker helpt het als je je camper of caravan in de schaduw zet. Als je de hele dag ramen en rolgordijnen dicht zou houden. Maar echt lekker wordt het pas met een airco. Die zorgt ervoor dat de temperatuur binnen aangenaam blijft. Ondermeer door het ontvochtigen van de lucht. En dat voelt een heel stuk dragelijker.

Een goede tip van Truma: zet je airco nooit meer dan acht graden lager dan de buitentemperatuur. Want dan heb je voordat je het weet een verkoudheid te pakken. Truma heeft overigens behalve de Truma Aventa dakairco ook de Saphir bankairco in het assortiment. Over de voordelen en de verschillende uitvoeringen van deze bankairco lees je alles op de site van Truma.

Truma Aventa dakairco in drie uitvoeringen

Grote voordeel van de Truma Aventa dakairco is dat hij geen bagageruimte inneemt. Het inbouwen is heel gemakkelijk. Zo kan hij op de plek van een dakluik gemonteerd worden. Hij past op vrijwel elk dak. De Aventa is plat aan de onderkant. Daardoor scheelt het inbouwen amper in stahoogte. De koele lucht kan zich goed verspreiden door het interieur. Er zijn drie verschillende uitvoeringen van de Truma Aventa dakairco.

  • de Truma Aventa compact heeft een koelcapaciteit van 1700 watt. Het stroomverbruik bedraagt slechts 2,8 ampére.
  • dan de Truma Aventa compact Plus. Deze heeft een koelcapaciteit van 2200 watt. Hij verbruikt 4,4 ampére aan stroom
  • en tenslotte de Aventa compact Comfort. Door de ingebouwde warmtepomp kun je hem op koelere dagen ook als verwarming gebruiken. Hij heeft een koelcapaciteit van 2400 Watt en een verwarmingscapaciteit van 1700 watt. Het stroomverbruik is respectievelijk 4,2 en 3,7 ampére.

Het bedienen van de Aventa dakairco kan op drie manieren. Je gebruikt de meegeleverde afstandsbediening. Of je gebruikt een app op je mobiele telefoon. Of je gebruikt Truma’s eigen iNet-systeem. Wat dit systeem verder nog allemaal kan lees je op de onderstaande site van Truma.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur