De supercomplete Sunvan L 47 Edition 35 Offroad buscamper

Luc Schaepkens

De Duitse camperbouwer Köhler haalt echt alles uit de VW T6.1. De Sunvan L 47 Edition 35 Offroad buscamper heeft vierwielaandrijving, een stahoogte van 2,01 meter, een 1,60 meter breed bed en hij mag tot 3500 kilo wegen.

Nieuwe Sunvan L 47 buscamper heeft alles

Bij Köhler bouwen ze – behalve op de VW T6.1 – ook buscampers op basis van de Mercedes Vito. De diverse modellen hebben allemaal de naam Sunvan. Laatste telg is de Sunvan L 47. Deze heeft de Volkswagen als basis. En daar weet deze Duitse camperbouwer echt alles uit te persen met dit model. Een flexibel ruimtewonder noemt eigenaar Peter Köhler hem. Om te beginnen is het de T6.1 met de langste wielbasis. Hij staat hoger op de wielen en is opgewaardeerd naar een totaal toegestaan gewicht van 3500 kilo.

De buscamper staat stoer op verstevigde 17 inch velgen. Ook stoer is het zwarte rek achterop. Daaraan hangt naast het reservewiel een jerrycan. Hij vraagt haast om een uitstapje in de modder. En dan heeft de Sunvan L 47 ook nog eens de nodige comfort. Zo heeft hij een leren multifunctioneel stuur en parkeerhulp. De schuifdeur gaat heel zachtjes dicht door de trekhulp. De 150 pk sterke 2.0 TDI-motor is beschermd door een stevige bodemplaat. Schakelen doet de zeventraps DSG-automaat. Op de achteras zit een mechanische sper. Daarvoor werkt Köhler samen met vierwielspecialist Terranger.

Edition Offroad 35 met vier bedden

De Sunvan L 47 Edition 35 Offroad heeft vier bedden aan boord. Door het extra hoge dak van Polyroof is er voldoende ruimte. Het zorgt er ook voor dat deze buscamper met een hoogte van 2,63 meter niet meer in een parkeergarage past. Bovenin een bed met een bedmaat van 1,90 bij 1,20 meter. Beneden heb je zelfs een bed van 1,90 bij 1,60 meter. De matrassen zijn respectievelijk 5 en 10 centimeter dik. Het bed beneden zet je op over de twee losse stoelen, waarvan de rugleuning omlaag kan. De stoelen kunnen er desgewenst ook uit. Vier slaapplaatsen en vier zitplaatsen met gordel dus.

Verder veel opbergruimte en een douche waarvan de slang tot buiten reikt. Een toilet ontbreekt in de Sunvan L 47. De koelkast heeft een inhoud van 40 liter. Het gasstel met twee pitten is aangesloten op een 5 kilo gasfles. Er staan twee AGM-huishoudaccu’s in en de verwarming in deze compacte buscamper werkt op diesel.

Basisvoertuig: VW T6.1 2.0 TDI
Afmetingen (lbh): 
5,30 x 1,90 x 2,63 meter
Leeggewicht: n.b.
Laadvermogen:
 n.b.
Maximaal gewicht: 3500 kilo
Zit-/slaapplaatsen: 
4 / 4
Prijs: 
87.990 (exclusief bpm)
Website: Koehler-Wohnmobile.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur