De SpaceCamper LimitedOpen is een VW T6 buscamper die je overal voor kunt gebruiken

Luc Schaepkens

Een VW T6 buscamper die je overal voor kunt gebruiken. Dat is het nieuwe model LimitedOpen van de Duitse camperbouwer SpaceCamper. Daarmee komt het aanbod op zes verschillende modelseries. Die allemaal naar de wens van de klant worden samengesteld. Heel flexibel, veel te kiezen. Elke buscamper is daarnaast aan te kleden met diverse pakketten en accessoires. Nieuw is de LimitedOpen. Met twee schuifdeuren, slaaphefdak en optioneel een uitbouw aan de achterkant.

Spacecamper

De SpaceCamper LimitedOpen is op alle mogelijke manieren te gebruiken. Als gewone auto, personenbus, bestelbus of buscamper. Het kan allemaal. Het gebruikte materiaal is van een hoogwaardige kwaliteit. Zo komt het slaaphefdak origineel van VW. Daarmee heeft deze compacte buscamper de mogelijkheid van tot aan vijf slaapplaatsen. Beneden staat een bank als bed over de volle breedte van de bus. Letterlijk in een handomdraai is het klaar. Die bank is er overigens ook net zo snel helemaal uit. In het slaaphefdak nog eens plek voor twee.

SpaceCamper LimitedOpen is aan alle kanten open

Aan elke kant een schuifdeur is een genot. Het biedt meer ruimte en frisse lucht. Je kunt aan de voordeligste kant uitladen of inladen. En je kunt aan de kant gaan zitten waar schaduw is, of juist de zon schijnt. Ook in de dagelijkse praktijk is het handig. Denk maar eens aan de twee kinderzitjes. En dan is er de grote achterklep. Trek de uitschuifkeuken onder het bed vandaan en het is het dak van je buitenkeuken. Tenzij je kiest voor het keukenblok voorin. Dat kan namelijk ook. Die laatste is een hoogte verstelbare tafel. Daar zijn twee kookvelden in weggewerkt. De uittrekbare keuken achteraan is uitgerust met onder andere een doucheslang. Er is ook plek voor een koelbox.

De LimitedOpen heeft standaard vijf zitplaatsen met gordel. Dit kunnen er optioneel zeven worden. Veel opbergruimte achter en onder de bank en in de kast. Optioneel is de uitbouw voor aan de achterklep. Geen voortent, maar een achtertent dus. Je hebt er een extra afgeschermde en droge ruimte aan. Om te koken, of om te douchen. Hij vouwt heel gemakkelijk uit twee vakken in de achterklep naar buiten. Je maakt van deze buscamper ook net zo makkelijk je thuiswerkplek. Want op de ruime tafel is bewust plek voor twee laptops naast elkaar. Van gezellige woonkamer naar ruime werkplek is zo geen probleem.

De optionele 'achtertent'.
De optionele 'achtertent'.

Voordelig door er een serie van te maken

SpaceCamper zegt zijn LimitedOpen extra voordelig te kunnen aanbieden door er een serie van te maken. Zonder dat dit ten koste zou gaan van functionaliteit of kwaliteit. Standaard zit er naast de startaccu een tweede en derde accu in voor het huishoudelijke gedeelte. Een nachtje zonder stroompaal is daarmee geen probleem. De wanden van de cabine kregen een extra isolatielaag. Onder de kap van de LimitedOpen de 2 liter HDI diesel met 150 pk. Airco en standkachel zitten er standaard op. De buscamper kost in Duitsland 65.900 euro (dat is exclusief bpm).

SpaceCamper bouwt met krap 50 medewerkers ongeveer 200 buscampers per jaar. Die hebben allemaal de VW T6 als basis. Momenteel zijn er zes verschillende modellen om uit te kiezen. De productie is nog echt handwerk. Het personeel trekt er zelf geregeld op uit met een SpaceCamper. Sommigen wonen er zelfs in.

Naar de site van SpaceCamper.

SpaceCamper, zeven zitplaatsen en vijf slaapplaatsen in een VW T6.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur