De Skotti gasbarbecue is compact want demonteerbaar

Luc Schaepkens

De Skotti gasbarbecue claimt de eerste demonteerbare gasbarbecue te zijn. In een minuutje staat hij zonder gereedschap in elkaar. Hij is licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Deze gasbarbecue is op vele manieren te gebruiken: je kunt er op grillen, braden, bakken, koken en stomen.

Skotti gasbarbebue

De Skotti gasbarbebue zit in een handige draagtas. Die is gemaakt van vrachtwagenzeil en kun je meteen gebruiken als matje bij het barbecueën. Zo bescherm je het gras. Hij past ingepakt prima op je bagagedrager of in je rugzak. Behalve op gas werkt hij desgewenst ook op hout of kolen. Je laat dan simpelweg drie onderdelen – waaronder de gasbrander – weg. Hij weegt slechts 3 kilo en is erg compact. Toch heb je er een volwaardige grill to go aan. De brander heeft namelijk een vermogen van 2,5 kW. Daarmee is hij net zo krachtig als een grote staande uitvoering.

Skotti gasbarbecue heeft bewust geen toeters en bellen

De Skotti gasbarbecue is net zo makkelijk weer te demonteren als dat je hem in elkaar zet. Zonder gereedschap dus. Alle onderdelen zijn gemaakt van stevig roestvrijstaal. Gasslang en gaskraan zijn ontworpen op duurzaamheid. “We hebben bewust afgezien van technische toeters en bellen die na verloop van tijd problemen zouden kunnen veroorzaken”, legt ontwerper Christian Battel uit. “Bovendien is Skotti een goed alternatief voor wegwerpbarbecues. Deze zorgen er vaak voor dat vuilnisbakken in bijvoorbeeld stadsparken in de zomer overlopen, en ze verschroeien bovendien het gras.” Het schoonmaken van de Skotti is kinderspel. Reinig de grill handmatig met gewoon afwasmiddel of zet de roestvrijstalen onderdelen thuis in de vaatwasser.

Red Dot Design Award

In 2019 won de Skotti gasbarbecue de prestigieuze Red Dot Design Award. Bij de Skotti zijn verschillende accessoires verkrijgbaar. Deze compacte demonteerbare gasbarbecue kost 159 euro en is te bestellen via onderstaande site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur