De Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition is een bijzondere camper

Luc Schaepkens

De Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition is een Chinese camper. Naast slide-outs tovert hij op de plek van bestemming nóg een verrassing tevoorschijn. Je krijgt er bij deze bijzondere camper namelijk zo maar een complete verdieping bij.

Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition is villa op wielen

Natuurlijk kennen we de dubbeldekkers die rondrijden in Londen. En we lieten hier ook al een Australische truckcamper met twee etages zien. In China hebben ze nu ook zo’n bijzondere camper. De Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition is namelijk een dubbeldekker. Aangekomen op de camping groeit hij niet alleen aan de zijkant, waar de slide-outs naar buiten schuiven. Hij groeit namelijk ook de hoogte in, want er schuift zomaar een tweede verdieping uit het dak. Of hij echt is of alleen bestaat als computeranimatie? Het concept is in ieder geval helemaal uitgewerkt.

Het interieur beneden.
Het interieur beneden.

Tweede verdieping met glazen wanden

We zien een bijzondere camper – maat bestelbus – van het merk Maxus. Die heeft een – zo lijkt het – heel dik polyester dak. Door een druk op de knop komt uit dat dikke dak een tweede etage tevoorschijn. De wanden zijn van glas. Door een tweede knopdruk worden de glazen ramen getint en heb je privacy. Binnen zien we boven een U-vormige rondzit met tafel. Desgewenst om te bouwen naar een tweepersoonsbed. Het vele glas biedt rondom uitzicht. Er is aan de voorkant – boven de cabine – zelfs een klein balkon. Je maakt met deze bijzondere camper zeker de blits op iedere camping.

Bijzondere camper met lift

Een trap ontbreekt, daarvoor in de plaats achterin een heuse lift. Om in het 12,4 vierkante meter grote penthouse te komen kost zo amper moeite. Beneden heeft de Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition aan iedere zijkant een slide-out. Daardoor heb je in totaal beneden 20 vierkante meter de ruimte in het interieur. We zien hier een riante L-vormige zithoek. Verder een flink bemeten tv-scherm en een entertainmentsysteem. Het is tenslotte een Chinese camper. Natuurlijk is de complete techniek in deze bijzondere camper via een app aan te sturen. Ook spraakbesturing zit erop. Denk aan: “Maxus, mag het licht uit?”, zoiets. Alles is met elkaar verbonden via het X-Connect RV Smart system. Een keuken, een barzit, een kachel en een oven zitten er ook in. Ook een koelkast ontbreekt niet, evenals een badkamer, die meteen naast de lift is te vinden.

Het interieur boven.
Het interieur boven.

Maxus was ooit LDV

Het merk Maxus kennen we hier als de opvolger van het Engelse LDV. Oftewel Leyland Daf Van. De LDV 400 – hier verkocht als Daf 400 – heeft jarenlang trouw dienst gedaan. De opvolger heette Maxus. De Chinese firma Saic Motor kocht dit bedrijf in 2011 nadat het failliet ging. Saic Motor – Saic staat voor Shanghai Automotive Industry Corporation – is een staatsbedrijf en verkoopt nu in China zo’n 60.000 voertuigen per jaar. In Europa vooralsnog alleen elektrisch aangedreven bestellers. Maar in China staan ook diverse campermodellen van dit merk in de showroom. De Saic Maxus Life Home V90 Villa Edition werd in oktober 2020 getoond door het bedrijf. Het gaat er met name om te laten zien wat er technisch allemaal mogelijk is. Maar in China is deze bijzondere camper echt te koop. Je moet dan omgerekend wel een kleine 350.000 euro over hebben voor deze Chinese camper. En nee, dat is geen typefout.

Naar de site van Saic Motor.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur