De Rapido Edition 60 is er als integraal en halfintegraal

Luc Schaepkens

Het verhaal van de Rapido groep begon in 1948 als meubelmakerij. In 1958 werd de eerste vouwwagen gebouwd. In 1961 werd de naam Rapido bedacht. Ter ere van het zestigjarig jubileum een jubileumserie. Zes Rapido campers met de naam Rapido Edition 60.

Rapido Edition

De jubileumserie Rapido Edition 60 omvat modellen uit drie verschillende camperseries. Het zijn de halfintegralen 666F en 669F en de integraalcampers 8066dF, 8096 dF en de i66 en i96. Uniek en innovatief zijn deze Rapido campers, zo prijst Rapido zelf de Editon 60 aan. De serie zet een nieuwe norm op het gebied van comfort, aldus de camperbouwer.

Het interieur van de 8096 dF integraal.
Het interieur van de 8096 dF integraal.

Rapido Edition 60 compleet met stofzuiger

Neem als voorbeeld voor de innovatie de ingebouwde stofzuiger. Die krijgt onopvallend een plekje onder de koelkast en heb je altijd bij de hand. Hij is zo gepakt en laat zich heel eenvoudig bedienen. De slang steek je in het daarvoor bestemde gat in de wand en stofzuigen maar. En is de stofzuigerzak vol, is hij net als thuis te vervangen. Geen bezem of blik en veger meer nodig. Met een lange slang en tal van accessoires kun je zelfs de garage van deze Rapido campers uitzuigen.

Jubileumserie met eigen uiterlijk

Een duidelijk eigen gezicht hoort ook bij de Rapido Edition 60. Een eigen striping, een eigen logo en de 16 inch lichtmetalen wielen van Fiat bepalen het uiterlijk. De naam van het model staat er in het matzwart op. Voor de verwarming zorgt een Truma Combi 6 EH . Deze werkt zowel op gas als elektrisch. Te bedienen via het CP Plus paneel. Of op afstand via een app. Het interieur van deze Rapido campers kenmerkt zich onder andere door de speciale bekleding. We zien het gestikte 60 Edition logo terug in de rugleuning van de stoelen. Drie fleurige kussens zorgen voor het accent.

Nieuw is ook de bekleding van de onderkant van het hefbed. Dit om meer harmonie in het interieur te brengen. De bovenkasten in de integraalmodellen kregen een nieuwe doorlopende vormgeving. De overgang naar het hefbed verloopt hierdoor beter. De indirecte belichting is dimbaar in deze Rapido campers, voor meer sfeer.

Nieuw is ook de badkamer

Frisse kleuren en een mix aan materialen. De vernieuwde badkamer is een aandachtstrekker. We zien hout en geborsteld aluminium. Het resultaat mag gezien worden. Het nieuwe opbergmeubel staat voor de filosofie van Rapido. Design en alledaagse bruikbaarheid versmelten. Veel opbergruimte achter de dubbele deuren met spiegelglas. En mooi in te zien met onder andere het in matzwart uitgevoerde logo. De kastdeur eronder – voorzien van pushloch-sluiting – is uitgevoerd in matwit. De douchezuil is verlicht.

Rapido is een Frans kwaliteitsmerk, uitgegroeid tot een Europese groep. Onder deze groep vallen merken als Esterel, Fleurette, Itineo, Campereve en Westfalia. Het is ondanks de groei nog steeds een familiebedrijf met een ambachtelijke werkwijze.

Naar de site van Rapido.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur