De paden op, de lanen in met de Neyland-serie van Vaude

Marije Onderwaater

De Campingtrend-redactie wandelt zich suf tussen het tikken, vloggen en editen door. En ook op vakantie mogen we graag een wandeling maken. Over het algemeen lopen we in ons normale kloffie. Dat is natuurlijk niet geschikt voor een échte hike. Daarvoor heb je een goede wandeluitrusting nodig, zoals de nieuwe Neyland-serie van het merk Vaude.

Duurzame materialen

De wandelkleding uit de Neyland-serie van Vaude is bedoeld voor een flinke wandeling, trektocht of natuurexcursie. De gebruikte materialen zijn gemaakt van gerecyclede en bio-gebaseerde grondstoffen. Duurzaam en milieuvriendelijk dus.

Neyland-serie Vaude: jassen en shorts

De Neyland-serie bestaat uit drie kledingstukken: een jas, een broek en een short. Het Neyland Jacket is een water- en winddichte jas voor heren met een hoge kraag, een verstelbare capuchon en zakken met ritssluitingen. De lichte jas is makkelijk mee te nemen in een (rug)tas. De adviesprijs is 190 euro.

Voor dames is de Neyland 2,5L jas ontwikkeld. Ook deze damesjas is gemaakt van gerecycled materiaal, dat volgens Vaude stevig is en toch zacht aanvoelt. De jas heeft tweeënhalve laag, een rits die aan twee kanten open kan en ventilatieopeningen bij de oksels. De adviesprijs is 160 euro.

Neyland broeken

De Neyland broek voor mannen is water- en winddicht. Het stretchmateriaal zorgt voor bewegingsvrijheid tijdens de outdooractiviteiten. Verder is de broek voorzien van riemlussen, een gedeeltelijk elastische tailleband, steekzakken aan de voorzijde en een achterzak. Aan de zijkant heeft deze broek nog een speciale met klittenband afsluitbare zak voor een telefoon. De adviesprijs is 100 euro.

Het Neyland short is gemaakt van 88% gerecycleerd polyester en 12% elastaan, wat deze korte broek stretchy maakt. Ook dit luchtige short kan tegen een stootje, het heeft namelijk een vuil- en waterafstotende afwerking. De broek heeft meerdere steekzakken, waaronder een veiligheidszak. De adviesprijs is 75 euro.

Meer infomatie vind je op de website van Vaude.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…