De opvallende cybertruck-caravan van Landtraveler

Luc Schaepkens

De cybertruck-caravan van Landtraveler is een blikvanger. Zijn vormgeving doet direct denken aan de eind vorig jaar door Tesla gepresenteerde cybertruck. Het is een mooi setje.

Cybertruck-caravan is lichtgewicht

Na de presentatie van de cybertruck van Tesla zagen we de computertekeningen al voorbij komen: de cybertruck als camper. En de cybertruck met een aanhanger/caravan aan de trekhaak. De Russische caravanbouwer Landtraveler moet ze ook hebben gezien. Want ze hebben nu een caravan die wel heel erg lijkt op de truck van Tesla. De cybertruck-caravan weegt slechts 490 kilo. Hij is 5 meter lang en kost omgerekend 16.800 euro. Vanaf voorjaar 2021 rolt de cybertruck van Tesla – waar hij achter moet – van de band. De hoekige cybertruck-caravan staat op een AL-KO chassis en de opbouw is van aluminium.

Achterin zien we een rondzit met daarboven een glazen dak. Je kunt dus lekker onderuitgezakt naar de sterren kijken. En is de zon te fel, dan trek je de gordijnen dicht. Voor de verlichting in het interieur zorgen led-strips. Het bed maak je op de beproefde manier: tafel omlaag en er ontstaat een bed van 2 bij 1,4 meter. Het beddengoed zit opgeborgen in een van de banken. Bij de zitgroep meteen vier usb-aansluitingen. Ook goed opgeborgen in de banken: de 100 liter watertank en de twee 100 aH huishoudaccu’s. Deze zijn aangesloten op twee zonnepanelen die op het dak liggen.

Alleen in het midden stahoogte

Door de aparte vormgeving van de cybertruck-caravan is er alleen in het midden stahoogte. Daarom daar ook de douche en de keuken. De douchebak is 1 bij 1 meter groot en staat in het midden van de caravan. Hij is te scheiden van de achterkant van de caravan door een rolgordijn. Het douchegordijn hang je door middel van magneten aan het plafond. Als sproeier fungeert de keukenkraan, die uittrekbaar is. Als je niet staat te douchen, ligt er een mat in de douchebak. Naast de douchebak – en tegenover de deur – de porta potti en de wastafel. Voorin is kastruimte, een koelbox en een gasstel te vinden. Het gasstel kan er ook uit, dus buiten koken kan altijd. Ook de verwarming heeft hier een plekje. Deze werkt overigens op diesel. Die komt uit een dieseltankje dat op de dissel is gemonteerd. Want bij de elektrische Tesla is geen diesel te krijgen. Op de kasten voorin is desgewenst een derde slaapplek te maken in de vorm van een kinderbed.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur