De Nordvan HS Comfort Natur heeft een echt houten interieur

Luc Schaepkens

De Nordvan buscamper model Comfort heeft een update gekregen. We zien een compacte VW T6.1 met een interieur dat helemaal van echt hout is gemaakt. Deze nieuwe versie heet voluit Nordvan HS Comfort Natur.

Nordvan

Nordvan – what’s in a name – is inderdaad behoorlijk in het noorden van Duitsland gevestigd. In Westmünster om precies te zijn. Recht onder Kiel en op zo’n 500 kilometer van Utrecht. Daar bouwt het bedrijfje buscampers. Het model Comfort kwam in 2019 op de markt. Je kunt desgewenst alleen het houten interieur kopen en zelf voor een bus zorgen. Of je koopt een complete Nordvan buscamper op basis van de VW T6.1. Lekker flexibel dus. De nieuwe NordVan HS Comfort Natur past met zijn echt houten interieur helemaal in deze tijd, waarin veel aandacht is voor eco, duurzaamheid en de natuur.

Warm vurenhout in het interieur.
Warm vurenhout in het interieur.

HS Comfort Natur met vurenhout en echt leer

De vurenhouten fronten in deze buscamper maken het interieur warm. Ook de echt lederen details als deurgrepen helpen mee. De donkergrijze plankenvloer – die doet denken aan de jachtbouw – steekt lekker af bij de rest. Er zijn nog vijf andere vloeren waaruit de koper kan kiezen. De letters HS staan bij de Nordvan overigens voor Hoch Schrank, de hoge kast dus. Die staat helemaal achterin aan de bestuurderskant. Daarnaast de bank die uit te klappen is naar een tweepersoonsbed. Voor de hoge kast en achter de bestuurdersstoel is het keukenblok geplaatst. Nog meer natuur: de Nordvan HS Comfort Natur is standaard gasvrij.

Stroom haal je uit de 95 Ah sterke huishoudaccu. Voor de verwarming kan de optionele dieselverwarming zorgen. Dan maakt de bus 1500 euro duurder. Koken doe je op inductie. Wil je meer mobiel zijn met koken? Dan kun je kiezen voor de optionele gasversie van het kookgedeelte. Deze is uitneembaar. Naast het gasstel een wasbakje met kraan. Het water komt uit een jerrycan met 16 liter inhoud. Er is ook een 12 liter jerrycan voor het afvalwater.

Tafel handig opgeborgen aan de schuifdeur

Klaar met koken? Dan klik je de tafel los van de schuifdeur en hang je hem vervolgens aan het keukenblok. Aan tafel! Ook leuk is de apothekerskast in het keukenblok. Voor de olijfolie en de paprikapoeder. Het voorste stuk van het keukenblok met gasstel steekt iets uit. Je kunt daarom spreken van een L-vormig keukenblok. De Nordvan HS Comfort Natur heeft twee slaapplaatsen en vier zitplaatsen met gordel. Heb je meer slaapplaatsen nodig, dan kan er nog een slaaphefdak op. Nog meer keus: zowel de korte als de lange versie van de VW T6.1 kunnen voor de ombouw worden gebruikt.

Naast een los echt houten interieur – waarbij je zelf voor de bus zorgt – kun je bij Nordvan kiezen uit een nieuwe of een gebruikte bus als basis. Kies je voor een gebruikte bus, dan geeft Nordvan daar een jaar garantie op. Je krijgt ook twee jaar garantie op het echt houten interieur. Op de foto’s een gebruikte VW met 150 pk. De Comfort is er ook als buscamper voor vier met bijvoorbeeld een vast verhoogd dak. Bekijk deze buscamper hier.

Naar de site van Nordvan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur