De Niesmann+Bischoff Smove gaat per 2022 uit productie

Luc Schaepkens

In 2017 introduceerde camperbouwer Niesmann+Bischoff de bijzondere halfintegraal Smove. Ondanks het succes, stopt de productie per 2022. Oorzaak is de nog succesvollere iSmove integraal. Die heeft namelijk alle productiecapaciteit nodig.

Niesmann+Bischoff Smove wees de weg

De Niesmann+Bischoff Smove halfintegraal sloeg vanaf het begin aan bij het publiek. Dat is te danken aan zijn bijzondere uiterlijk, zowel van binnen als van buiten. Dat hij qua luxe niet onder doet voor de integraalcampers Arto en Flair helpt er ook aan mee. Niesmann+Bischoff zag dus dat het goed was. De Duitse camperbouwer van luxe campers ging daarom door op de ingeslagen weg. Verbeteren en vernieuwen en daarbij niet bang zijn om iets totaal anders te proberen. Dat resulteerde afgelopen zomer in de presentatie van de integraal iSmove. Een zelfs nog groter succes, zo blijkt. Want deze zeer innovatieve camper slokt alle beschikbare productiecapaciteit op. Hierdoor zal de productie van de Niesmann+Bischoff Smove per 2022 stoppen.

N+B benadrukt dat de levering van onderdelen en service voor de Smove uiteraard gewoon doorloopt. Behalve de genoemde succesvolle iSmove rollen er in Polch in Rheinland-Pfalz nog meer luxe camperseries van de band. Ook de Arto en de Flair weten hun weg naar de kopers goed te vinden. Niesmann+Bischoff valt sinds 1996 onder de vlag van de Erwin Hymer Group.

De nog succesvollere iSmove.
De nog succesvollere iSmove.

iSmove genomineerd

De iSmove is een groot succes. Hij heeft een heel innovatief interieur. Daarbij lukt het ook nog eens om onder de grens van 3500 kilo te blijven. We waren bij de onthulling en maakten een video over deze mooie integraal. De iSmove van N+B is ook genomineerd voor de titel NKC Kampeerauto van het Jaar 2021. De winnaars worden op donderdag 4 maart bekendgemaakt. Uiteraard ook bij ons. De iSmove zien? Kijk dan naar onderstaande video.

Bevalt de video? Klik dan hier om je op ons YouTube-kanaal te abonneren.

Naar de site van Niesmann+Bischoff.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur