De New Generation Carthago chic c-line: als XL ook op Mercedes

Luc Schaepkens

De chic-c-line van Carthago werd voor het nieuwe modeljaar flink onder handen genomen. Carthago spreekt van de New Generation. De cic c-line is er als halfintegraal en integraal. Die laatste is er ook als XL met een lengte van ruim 8,5 meter met achteraan een tandemas. Waarbij je als koper kunt kiezen tussen de Fiat Ducato of de Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

Carthago chic c-line New Generation

De Carthago chic c-line New Generation 2022 is er als halfintegraal en integraal camper. Bij de integralen chic c-line en chic c-line superior is het mogelijk om – naast de Fiat Ducato – te kiezen voor de Mercedes Sprinter. Er zijn ook zogenoemde XL-modellen. De grote jongens met een tandemas achteraan. Twee voorbeelden: de I 5.9 XL LE met achterin enkele bedden en de I 6.2 QB met achterin een queensbed waar je omheen kunt lopen. Ook deze XL-modellen zijn nu verkrijgbaar op een Mercedes Sprinter-onderstel.

Vernieuwde chic c-line New Generation

De zithoek is compleet opnieuw ontwikkeld. Van de stoffering tot het concept van de meubels. Daarbij was er aandacht voor stijl en comfort. Bovenal moest alles praktisch zijn. En dus is het optionele hefbed in het plafond geïntegreerd. Handig is de open te draaien opbergruimte voor schoenen onder de bank. Ook de lange bank aan de zijkant heeft een XL-afmeting. Dat komt goed van pas als er bezoek is.

In de slaapkamer van de Carthago New Generation chic c-line vallen de mooie ronde vormen van de open schappen in de hoeken op. Deze schappen zijn niet alleen handig om van alles en nog wat in op te bergen; ze geven ook sfeer. De lichte tint van het plafond doet ruimtelijk aan. De kasten om kleding in op te bergen lopen door tot in de dubbele bodem. Typisch Carthago is het hoge slaapcomfort.

Veel ruimte en een plaatje om te zien

De keuken in de chic c-line is modern en ruim van opzet. Het begint al met de sfeerverlichting in de vloer. Handig is de uittrekbare apothekerskast voor de flessen. De koffieautomaat krijgt een praktisch plekje. Het werkblad heeft een mooie ronding. En dan is er ook nog eens ruim voldoende plek voor al je keukenspullen. Optioneel kun je nog kiezen voor een oven op de plek van het onderste keukenkastje.

En dan hebben we het nog helemaal niet over de buitenkant gehad. De Carthago chic c-line New Generation is namelijk ook van buiten een plaatje om te zien. Hij straalt kracht en sportiviteit uit. Een nieuwe grill en voorkant zorgen voor een ander aanzien van de New Generation 2022. En wil je meer, dan kies je voor het designpakket Exterieur. Daar zitten bijvoorbeeld een zwarte grill en 16 inch lichtmetalen velgen in.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur