De mooiste campings in Toscane

Luc Schaepkens

Kamperen in Toscane Italië is een veelzijdig vakantieland en heeft alle ingrediënten in zich om er een leuke kampeervakantie van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld uitstekend kamperen in de streek Toscane. De streek staat bekend om zijn aangename temperatuur en is daarom ook erg geliefd onder vakantiegangers. Toscane is de meest bezochte streek in Italië door kampeerders. Wanneer jij plannen hebt om ook te kamperen in Italië, dan volgen hier een lijst met mooie campings in Toscane.

Camping Village Le Esperidi

Er zijn meer dan 80 campings in de streek te vinden, maar natuurlijk kies je voor de camping die het meest bij jou past en bij je wensen aansluit. Camping Village Le Esperidi is een ideale camping wanneer je kinderen mee gaan op vakantie. Er worden diverse sport- en spelactiviteiten georganiseerd op de camping. Ook zijn er animatieprogramma’s tijdens de zomermaanden. Ook kun je hier uitstekend zeilen en surfen.

Camping Baia Verde

Camping Baia Verde is een grote camping. De camping ligt in een pijnbomen bos en ook nog eens direct aan zee. Daardoor kun je direct elke morgen de zee induiken. Diverse watersporten zijn hier te ondernemen en voor de kinderen is er een animatieprogramma opgesteld. In 2010 is er een nieuwe supermarkt op de camping gebouwd. Natuurlijk kan er ook een overheerlijke pizza worden gegeten!

Camping Village Mareblu

Voor een echte familiecamping met zwembad kies je voor Camping Village Mareblu. De camping ligt dichtbij de stad Cesina. Er is een strand aanwezig en je hebt de mogelijkheid om strandstoelen te huren. Je kunt ook gezellig een drankje doen in de bar en daarnaast heb je de mogelijkheid om een eenvoudige maaltijd te nuttigen in het restaurant.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur