De Mercedes Metris Getaway is een midsize camper

Luc Schaepkens

In Nederland is de Marco Polo een begrip. In de USA moet de Mercedes Vito nog beginnen als basis voor een midsize camper. Daar staat nu de Mercedes Metris Getaway in de Mercedes-showroom.

Mercedes Metris Getaway alleen met benzinemotoren

Gaat het de Mercedes Vito lukken om ook in Amerika een populaire compacte camper te worden? Net zoals hij dat hier is als Marco Polo? Mercedes gaat het in ieder geval proberen. Daarom is de Vito – die in de States ‘Metris’ heet – er nu als Mercedes Metris Getaway. Uiteraard alleen met benzinemotoren onder de kap, want een Yank dieselt nu eenmaal niet. Mercedes werkt hiervoor samen met de Amerikaanse camperbouwer Driverge Vehicle Innovations. Samen zetten ze de nieuwe Mercedes Vito camper vanaf nu in de Amerikaanse markt.

De Mercedes Metris Getaway is uitgerust met een huishoudaccu. Er zit een slaaphefdak op en van de achterbank maak je redelijk eenvoudig een tweede bed. Daarmee heeft hij maximaal vier slaapplaatsen aan boord. Optioneel kun je ook nog kiezen voor een luifel en een hordeur in de opening van de schuifdeur. Ook is er een bustent die aan de achterkant kan worden vastgemaakt. Desgewenst staat er achterin een uittrekbaar keukenblok. Ook zonnepanelen staan op de optielijst.

‘Onze’ Marco Polo – in de Activity-uitvoering – kreeg afgelopen april nog een update. We schreven daar toen onderstaand artikel over.

Mercedes stopt nog meer comfort en rijplezier in de veelzijdige Marco Polo Activity. Nieuw is o.a. de Airmatic-luchtvering. En er komen drie rij-assist systemen bij.

Snelle Activity, keus uit diverse motoren

Met de nieuwe motor sprint de Activity in 7,9 seconden van o naar 100 kilometer per uur. Leuk weetje: daarmee heb je meteen de nieuwe maximumsnelheid in ons land bereikt. Waar dat mag haalt de 300 d zelfs 210 km/u. Andere motorvarianten zijn de 250 d met 190 pk, de 220 d met 163 pk, de 200 d met 136 pk en tenslotte de instapper 170 d met 102 pk. Die laatste heeft de OM 622 motor, voorwielaandrijving en een handmatige zesversnellingsbak. De overige Activity-varianten zijn voorzien van de negentrapsautomaat.

Lees hier het hele artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur