De Mauritius Premium luifel van Reimo beschermt als een voortent

Luc Schaepkens

De nieuwe Mauritius Premium luifel van Reimo is eigenlijk een samenvoeging van twee producten: de Mauritius luifel en het Palm Beach schaduwdoek. Een prima oplossing voor mensen die zweren bij een luifel aan de buscamper omdat die zo snel staan en handig zijn.

Voortent

Natuurlijk, er zijn ook camperaars die liever kiezen voor een voortent. Ook daar kunnen prima redenen voor zijn. Kies je voor de luifel en wil je net iets meer dan schaduw? Kijk dan eens naar de Mauritius Premium. Bij een hoosbui blijf je droog en de schuifdeur hoeft niet dicht. Ook als het waait kan hij blijven staan. Daar komt nog bij dat de Mauritius Premium meteen voor privacy zorgt.

Mauritius Premium voor- en nadelen

  • De Mauritius Premium heeft geen bodem, zoals een voortent wel heeft. Bij regen kan dat een nadeel zijn. Bij mooi weer met de voeten in het gras is weer een voordeel.
  • Hij kan niet zelfstandig blijven staan, zoals dat bij veel voortenten wel het geval is. Even boodschappen doen met je bus? Dan moet je de luifel afbreken. Pak je meestal de fiets voor de boodschappen, dan hoeft dit je niet tegen te houden.
  • Wil je hem toch afbreken? Dan is dat wel weer zo gefikst. Met een beetje ervaring staat de luifel binnen 10 minuten weer strak aan je bus. Afbreken gaat nog sneller. Al zul je er de eerste keer iets langer over doen.
  • De luifel past met een breedte van 2,6 meter en een diepte van 3 meter aan vrijwel elke bus.
  • De Mauritius Premium is op verschillende manieren op te zetten. Met korte schuin aflopende zijkanten, of met lange rechte zijkanten tot aan de grond. Of zonder zijkanten met het volledige doek als dak. Je kunt er dus alle kanten mee op.

Deze nieuwe luifel van Reimo weegt 9 kilo en is niet echt een klein pakketje. De 260 centimeter brede variant kost 229 euro. De 3 meter brede variant kost 269 euro.

Naar de site van Reimo.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur