De Lume Traveler LT 540 Nordic heeft een binnenkeuken

Luc Schaepkens

Van de bijzondere – en in Nederland gebouwde – Lume Traveler caravan is een derde variant gepresenteerd. Na de 360 LT en 540 LT is er nu ook een Lume Traveler 540 LT Nordic.

Lume Traveler is heel Nederlands sinds 2018

In 2018 zag de 360 LT als eerste het levenslicht. Nederland was een wel heel bijzonder caravanmerk rijker. Vierkant, met een glimmende zilveren buitenkant. Een beetje Airstream-achig. De keuken stond – zoals we dat kennen van de teardrop caravans – verborgen achter een grote klep aan de achterkant. Ook erg opvallend is het grote open dak. Je slaapt letterlijk onder de sterren. Dat dak is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels test LMC ook een caravan met een open dak. Een jaar later verscheen de grotere broer, de 540 LT. Wij maakten als een van de eersten in 2019 een video van deze eyecatcher.

Winterse Lume Traveler 540 LT Nordic

Op de valreep is er in 2020 een derde variant gepresenteerd. Deze heet voluit Lume Traveler 540 LT Nordic. Dat doet vermoeden dat hij extra geschikt is voor winterse weersomstandigheden. Het grote verschil met de ‘gewone’ 540 LT? De Nordic variant heeft als enige een binnenkeuken. Je zit er dus ook tijdens het koken warmpjes bij. En dat is goed nieuws voor avonturiers die het wat noordelijker zoeken. In de sneeuw bijvoorbeeld. Verder is de Nordic helemaal Lume. Dus met een houten vloer, leren achterwand en vilten zijwanden. Uiteraard heeft hij een aluminium behuizing.

De Lume Traveler 540 LT Nordic is verder voorzien van een slim verwarmingssysteem. Ook een airco en een toilet van hoge kwaliteit ontbreken niet. De LT 540 en LT 540 Nordic hebben een vast bed én vaste zithoek, waarbij er gekozen kan worden voor een ‘treinopstelling’ met een tafel óf een loungebank met los voeten/dienblad element. Van deze opstelling is het plaatje naast deze tekst. En dan is er natuurlijk nog – typisch Lume – dat grote open dak. Dat zorgt – ook tijdens het koken – voor het buitengevoel binnen. Ook met deze Nordic variant heb je – aldus de fabrikant – ultieme luxe en comfort het hele jaar rond.

Lume Traveler 540 LT Nordic

Afmetingen (lbh) 6,94 / 2,50 / 2,70 meter

Lengte opbouw: 5,40 meter

Leeggewicht: 2200 kilo

Laadvermogen: 300 kilo

Site: LumeTraveler.com

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur