De Lume Traveler is exclusief Nederlands vakmanschap

Luc Schaepkens

De Lume Traveler is een regelrechte eyecatcher. Dat is te danken aan de aluminium buitenkant vol blindklinknagels, de vierkante vorm en het elektrische vouwdak. Bij twee van de drie modellen zit achter de grote achterklep een buitenkeuken verstopt.

De Lume Traveler LT360 (No. 1)

De Lume LT360 (No. 1) is het eerste model. De nummer 1 in de naam staat dan ook voor het origineel. Het is de verwezenlijking van een droom, vertelt ontwerper en oprichter Hein van de Laar. “Het was mijn droom om te genieten van het buitenleven met het comfort van thuis; slapen onder de sterrenhemel in een topbed, buiten koken aan een volwaardig fornuis. En dát op de mooiste plekjes in de natuur. Uit deze droom is de prachtig vormgegeven Lume Traveler ontstaan.” Van de Laar houdt niet van kamperen, maar is wel graag in de natuur. Hij is zelf 1,98 meter lang, maar ontwierp desondanks de compacte en praktische Traveler: de Lume Traveler No.1.

Een aluminium sandwichconstructie zorgt niet alleen voor goede isolatie. Het geeft de Lume ook een totaal eigen gezicht. De constructie is sterk, maar toch ook licht van gewicht. De Lume combineert state of the art design met stoere eenvoud en moderne techniek. De Lume LT360 is de kleinste van de drie varianten. Hij is 2,03 meter breed en 2,05 meter hoog. Inclusief dissel meet hij om precies te zijn 5243 millimeter. Hij weegt 1000 kilo en heeft een laadvermogen van 350 kilo.

De Lume LT540 (no.1)

Toen de LT360 een jaartje op de markt was – en succesvol bleek – kreeg hij een groter broertje. De Lume LT540 (No.1) is groter én luxer. Hij heeft – net als de LT360 – een zelfdragende constructie en staat op een AL-KO chassis. Ook de grote broer heeft een buitenkeuken met drie PITT Cooking-gaspitten en een koelkast met 40 liter inhoud. Glaswerk en servies passen in de vier bovenkasten. En dan is er nog heel wat ruimte in de onderkasten. Wat je noemt een volwaardige buitenkeuken. De buitenaansluiting voor het gas van de barbecue ontbreekt niet. De Lume LT540 is 2,5 meter breed en inclusief luifel 2,7 meter hoog. Inclusief dissel meet hij 6,94 meter in de lengte. Hij weegt 2200 kilo en heeft een laadvermogen van 300 kilo.

De Lume LT540 Nordic

De Nordic (foto onder deze tektst) is de enige Lume Traveler zonder buitenkeuken. Voor mensen die ook in de herfst of in de winter gaan kamperen en dan liever niet buiten koken. Zo kun je 365 dagen genieten van het buitenleven. Binnen zien we een keramische kookplaat met afzuigkap. Ook de Lume LT540 Nordic is voorzien van het kenmerkende grote vouwdak. Dit schuift elektrisch open en dicht. Een hor maakt dat je naar de sterren kunt kijken zonder daarbij last te hebben van insecten. De Lume LT540 Nordic is 2 centimeter langer dan de ‘gewone’ LT540. De rest van de specs zijn hetzelfde.

Meer weten over deze fantastische honderd procent Nederlandse Lume Traveler? Kijk dan in het maartnummer van ons gratis digitale Campingtrend Magazine. Of bezoek de site van Lume.

De Lume Traveler LT540 Nordic.
De Lume Traveler LT540 Nordic.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur