De Loef buscamper compleet met Big Green Egg barbecue

Luc Schaepkens

De bijzondere buscamper van de Hamburgse camperbouwer Loef is anders dan andere buscampers. Zo trek je bijvoorbeeld een keramische Big Green Egg barbecue onder de bank vandaan. Maar de Loef buscamper – op de MAN TGE – heeft meer verrassingen.

De Loef buscamper is anders

De Loef buscamper is geen Van, maar een MAN, zo lezen we op de website. De MAN TGE dient namelijk als basisvoertuig. De Loef komt uit de handen van designliefhebbers die camperen als hobby hebben. Zij bedachten een alternatief voor de bestaande campers. Een buscamper die het net zo goed doet voor een gezin met twee kinderen, als voor een reizend koppel. In elke gebouwde buscamper zit dertien jaar ervaring in onder andere meubelbouw en interieurs. Het interieur van deze bijzondere buscamper doet ruim aan en wijkt af van wat we gewend zijn. Geen dwarsgeplaatst tweepersoonsbed achterin. Geen keukenblok voor de schuifdeur.

Loef buscamper: van Big Green Egg tot buitendouche

De basis van deze Loef buscamper is dus de MAN TGE. Zeg maar het broertje van de VW Crafter. Onder de kap huizen 180 pk verpakt in een 2 liter turbodiesel. Er zit een hele riedel aan rijhulpsystemen op. Je krijgt er 24 maanden mobiliteitsgarantie bij. Schakelen doet de achttraps automatische versnellingsbak. De bus mag maximaal 3500 kilo wegen, maar is op te waarderen naar 4200 kilo. Pronkstuk is de keramische barbecue: de Big Green Egg. Die zit verstopt onder de achterste bank. Na het openen van de achterdeuren trek je hem zo naar buiten. De liefhebber zal het er ongetwijfeld warm van krijgen. In dezelfde la is nog opbergplek voor een tafel en vier stoelen.

Handgemaakte minibar

Maar er is meer leuks aan deze Loef buscamper. Zo is de schuifdeur voorzien van een hor. Aan de achterkant is een aansluiting voor een buitendouche. Een sproeier en twee meter slang liggen klaar. Je kunt zelfs warm douchen. Ook de handgemaakte minibar is een lust voor het oog. De minibar kun je openen als je voor de geopende schuifdeur staat. Er is plek voor glazen en flessen. Hier ook twee usb-aansluitingen. De klep kan als tafeltje worden gebruikt. Praktisch is de lade voor schoenen. Deze zit onder de minibar. Want op de plek bij de schuifdeur zoek je tevergeefs naar het keukenblok. Dat staat verder naar achteren. De grote Thule-luifel voorkomt dat het inregent als je de schuifdeur open laat staan.

Rondzit met uitzicht

Ook de indeling van de Loef buscamper is anders. We zien achterin een rondzit, zoals we die kennen van de caravan. De tafel in het midden. Laat deze zakken en je maakt met de aanwezige kussens een ruim tweepersoonsbed. Voorin een tweede zithoek die bestaat uit de twee draaibare cabinestoelen en de dinettebank. Voor de schuifdeur is nog een losse zitplaats te vinden. Zo kun je met tot tien personen comfortabel in de Loef zitten. Van de dinettebank is ook nog een tweede tweepersoonsbed te maken. Gezien de bedmaat van 120 bij 175 centimeter hebben we het dan over een kinderbed. Bijzondere buscamper, bijzondere indeling. Koken doe je op vier pitten en er is ook een oven. De spoelbak is uitgevoerd in matzwart. Dat oogt lekker ruig. Een apothekerskast en een koelkast met een inhoud van 90 liter maken de keuken compleet.

Wellness en handwerk

De badkamer verrast met een regendouche in de plafond. Het toilet heeft een elektrische spoeling. De badkamerkast heeft een grote spiegel en verlichting. Ook aan een stopcontact is gedacht. Het complete interieur van de Loef buscamper is handgemaakt uit eigen fabriek. Stevig, maar met aandacht voor het gewicht. Alle ingebouwde hoogwaardige apparatuur is via een app te bedienen. Elke koper krijgt een persoonlijk aanspreekpunt. Die staat vanaf het eerste contact tot aan de eerste reis klaar voor alle antwoorden op vragen en het geven van advies. Tel je alles bij elkaar op – handwerk, persoonlijke aandacht, de MAN TGE als basisvoertuig én een Big Green Egg – dan valt een prijs van tussen de 110.000 en 125.000 euro eigenlijk nog mee (af-fabriek en exclusief bpm).

Basisvoertuig: MAN TGE, 180 pk
Afmetingen (lbh): 7,39 x 2,07 x 2,84 meter
Leegewicht: 3150 kilo
Laadvermogen: 350 / 1050 kilo
Maximaal gewicht: 3500 / 4200 kilo
Prijs: vanaf 110.000 euro exclusief bpm
Website: Loef-Hamburg.de

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur