De Lockdown Campingdeal is lekker eten en een whiskystokerij bezoeken

Luc Schaepkens

De boerderijcamping die sinds 2020 onderdeel is van de Bus Whisky-stokerij in Loosbroek is eigenlijk gesloten. Maar voor de Lockdown Campingdeal – elke zaterdag – maken ze een uitzondering. Voor zo'n 60 euro krijg je een rondleiding door de stokerij, een diner in je camper of caravan én kan je in het restaurant een ontbijt afhalen. Wat je noemt van de nood een deugd maken.

De lekkerste whisky

De tijd dat je voor de lekkerste whisky alleen in Engeland of Schotland terechtkon, is al een tijdje voorbij. Andere landen kunnen er ook wat van. Ook in ons land wordt whisky gemaakt. Zoals bij Bus Whisky in Loosbroek, rechts naast Den Bosch. Sinds 2015 stoken ze hier een single malt whisky. Het belangrijkste ingrediënt is mout. Rijpen doet de godendrank in bourbonvaten uit Schotland. Er zijn ook specials. De whisky gaat dan in een sherryvat, een portvat of een Madeira-vat. Klinkt dit interessant en wil je best eens een kijkje nemen én proeven? Dan hebben we een leuke tip.

De Lockdown Campingdeal

Gedurende de lockdown kun je elke zaterdag tegen een gereduceerd tarief van 59,50 per persoon meedoen aan de lockdowndeal. Deze bestaat uit een rondleiding in de whiskystokerij. Daarna krijg je een viergangendiner in je camper. De volgende ochtend haal je een luxe ontbijtbox af in het restaurant. Je staat op de camperplaats met stroom. Het arrangement ziet er als volgt uit:

Dag 1
Vanaf 14.00 uur: check in met QR-code op de wintercamping
16.00 uur stipt: rondleiding whiskystokerij
Vanaf 17.30 uur: Verrassingsdiner van vier gangen geserveerd in je eigen camper of caravan

Dag 2
Vanaf 9.00 uur: Afhalen luxe ontbijtbox in het restaurant.

Bus Whisky

Bus Whisky is niet in de winkel te koop. Hij is alleen via de eigen online slijterij en op de boerderij verkrijgbaar. Vaak is hij voor de botteling al uitverkocht. Daarom is het aan te raden te pre-orderen in de voorverkoop via de webshop. Dan ben je tenminste zeker van je eigen flesje. In het proeflokaal – het restaurant – een menukaart met vrijwel uitsluitend streekproducten. Je kunt er ook voor kiezen om een rondleiding te combineren met een lekkere lunch of maaltijd. Kijk eens op onderstaande site wat allemaal mogelijk is. De speciale lockdown campingdeal leek ons in ieder geval een hele leuke tip.

Naar de site van Bus Whisky.

Negen campings waar je heerlijk kunt winterkamperen.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur