De LMC Tourer is een nieuwe halfintegraal met 8 indelingen

Luc Schaepkens

De halfintegraal LMC Tourer is een nieuwe camperserie met acht verschillende indelingen. Een daarvan is de Tourer Lift met een elektrisch hefbed. Deze serie halfintegralen op basis van de Citroën Jumper heeft een laag eigen gewicht en dus veel laadvermogen.

LMC Tourer

Laag en licht was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de nieuwe LMC Tourer. Licht is hij, met een leeggewicht van slechts 2800 kilo voor de T660. De acht modellen zijn – met een hoogte van 2,62 meter – ook laag. De modellen zijn de T630, 660, 720 en 730 G. Dezelfde vier modellen zijn er ook als Tourer Lift, met een elektrisch hefbed onder het dak.

Strak en hoekig; het interieur doet daardoor rustig aan.
Strak en hoekig; het interieur doet daardoor rustig aan.

LMC Tourer Lift met hefbed

De LMC Tourer heeft maximaal zes slaapplaatsen. Daardoor is het de ideale halfintegraal voor het gezin met kinderen of voor koppels. Hij is verkrijgbaar in verschillende lengtes en uitrustingsniveaus. Met een interieur dat ervoor zorgt dat je je thuisvoelt, aldus LMC. In Duitsland beginnen de prijzen vanaf 50.900 euro. Dat is dus zonder onze bpm. Daarmee positioneert LMC zijn Tourer op basis van de Citroën Jumper halfintegraal qua prijs aan de onderkant van het middensegment.

LMC Tourer, licht en laag met lage instap

“De nieuwe Tourer is licht en laag en heeft een zogenaamde coupé-instap. Een extra lage instap. Hij staat garant voor optimale flexibiliteit en vrijheid. Dankzij zijn hoogwaardige en praktische interieur is hij prima geschikt voor lange reizen. Maar ook voor de korte uitstapjes is hij een betrouwbare begeleider. Met het innovatieve elektrische hefbed in de Lift-variant is hij de ultieme familie- en meergeneratiecamper”, aldus Bodo Diller van LMC.

Van Raumbad tot couch-couch zithoek

In de nieuwe LMC Tourer halfintegraal herkennen we de designstrategie die ook in de nieuwe Innovan buscamper is gebruikt. Hoekig, zonder deurgrepen op de kasten. Het interieur doet zo heel rustig aan. Dankzij de de anti-vingerafdruklaag zijn alle oppervlaktes makkelijk schoon te houden. Slimme oplossing op de badkamer is de verschuifbare wastafel. De keuken beschikt over een ruime 140 liter compressorkoelkast. Er is sowieso veel opbergruimte in het interieur. Dat heeft onder meer te maken met de watertank die onder de vloer is weggewerkt.

Afhankelijk van de wens van de koper en de gekozen indeling heeft de nieuwe LMC Tourer nog meer te bieden. Zoals een grote douche helemaal achterin, een ruimer keukenblad of een grotere toiletruimte. Meer aflegmogelijkheden tussen de bedden zijn ook verkrijgbaar. Het model T720 heeft de populaire face-to-face-zithoek. Hier staan de banken tegenover elkaar in lengterichting. Deze indeling heeft – net als de T730 – ook een vijfde zitplaats met gordel voor onderweg. Er is optioneel nog het een en ander toe te voegen. Zoals een fietsendrager voor tot aan vier fietsen, of energiezuinige zonnepanelen.

Acht indelingen

De modellen T630 en T660 zijn 6,99 meter lang. De T720 en T730 zijn 7,37 meter lang. Ze zijn allemaal 2,32 meter breed. De stahoogte binnen bedraagt 1,98 meter. Het laadvermogen is – afhankelijk van het gekozen model – tussen de 600 en 800 kilo. Het maximale gewicht van de LMC Tourer is 3500 kilo. Dit is eventueel op te waarderen naar 3650 kilo. Prijzen in Duitsland liggen tussen de 50.900 en 55.900 euro. Dat is exclusief onze bpm.

Naar de site van LMC.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur