De LightAir van Green Akku is een lichtgewicht zonnepaneel

Luc Schaepkens

Zonnepanelen zijn dé uitkomst voor wie onafhankelijk kampeert. Zonder stroompaal in de buurt toch een koud drankje of een opgeladen tablet. Green Akku lanceert het LightAir paneel. Dat garandeert een hoger rendement en een lager gewicht. Er komt namelijk geen glas meer aan te pas.

Zonnepaneel LightAir

Het gewicht is bij veel campers en caravans een aandachtspunt. Je zit al snel aan de maximale gewichtsgrens. Green Akku helpt een handje met zijn nieuwe lichtgewicht zonnepaneel LightAir. Het glas ontbreekt bij dit zonnepaneel en dat scheelt aanzienlijk in gewicht. Daarvoor in de plaats komt een zogenaamde ETFE-coating die het paneel beschermt. Dit gaat niet ten koste van de duurzaamheid van het zonnepaneel. En de LightAir heeft nog een belangrijk voordeel.

LightAir zonnepaneel geeft meer rendement

Door de gebruikte technologie heeft het LightAir paneel namelijk meer zonnecellen dan gebruikelijk is. En daardoor is ook het rendement hoger. In tegenstelling tot veel gewone zonnepanelen liggen de LightAir panelen niet plat op het dak. Ze worden geplaatst in een frame. Dit zorgt voor extra ventilatie. Al met al zijn deze nieuwe zonnepanelen uitermate geschikt voor op de caravan of camper. De Green Akku LightAir zonnepanelen zijn er met een opbrengst van 60 tot 160 Watt. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar. Prijs vanaf zo’n 120 euro. Er zit vijf jaar garantie op. De panelen doen hun werk bij temperaturen tussen de min 40 en plus 80 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur