De kookkist is een complete keuken aan een handvat

Luc Schaepkens

Dare to be different maakt stoere daktenten. Maar hoe kook je als je met zo'n daktent op pad bent? Het antwoord: de kookkist. Een supercompacte complete keuken, die je ook zonder daktent kunt gebruiken.

Kookkist in drie maten: ook handig zonder daktent

De kookkist van Dare to be different is niet alleen voorbehouden aan daktentbezitters. Ook als je geen daktent hebt, kun je hier heel blij van worden. Gebruik hem bijvoorbeeld als buitenkeuken naast de camper of caravan. Neem hem mee als grillplaat bij de picknick. Of bereid een romantisch eenpansgerecht aan het strand. De kookkist is er in drie maten: S, M en XL. Met deze kookkist zet je in een handomdraai een reuzepraktische buitenkeuken neer. Die zit compact en stevig opgeborgen in een rvs-frame. Alles wat je nodig hebt zit er in. Van bestek tot koekenpan en van gasbrander tot kruidenpotjes. Er is dan nog ruimte in de kist om dit met je eigen spullen aan te vullen. Kookkist S heeft twee branders die vastzitten aan de kist. Daardoor staan ze ook heel stabiel. De werkhoogte van de kist is 60 centimeter. De maat M kookkist heeft een hoogte van 68 centimeter. En genoeg ruimte om ook met grotere pannen te koken.

Compact opgeborgen in een stevige kist.
Compact opgeborgen in een stevige kist.

Mooi hebbeding voor kampeerder

De kookkist van Dare to be different is erg compleet. Uiteraard met bestek voor vier personen. Verder twee pannen, een waterketel, een opvouwbare wasbak en een windscherm. Zelfs de olie- en azijnflesjes, en het peper- en zoutstel ontbreken niet. De XL-versie heeft meer opbergruimte en is nog uitgerust met een stevige campingtafel. De campingtafel heeft een afmeting van 137 x 81,5 centimeter en een hoogte van 75 centimeter (foto helemaal onderaan). Hier kun je heel goed aan zitten met zeker vier personen. Door zijn hoogte is hij prima te gebruiken als eettafel of om er een spelletje aan te spelen.

Met een compact formaat van 44 x 30 x 33 centimeter (lxbxh) is de Dare to be different-kookkist makkelijk mee te nemen. Je hebt er altijd wel een plekje voor. Door een handgreep aan de bovenzijde en het gewicht van slechts 12 kilo is de kookkist prima te dragen. Je krijgt er een jaar garantie op. Een echt hebbeding voor de kampeerder, want hij is ook gewoon mooi om te zien. Maat S kost 595 euro.

Naar de site van Dare to be different.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur