De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 is met bijna 35.000 bezoekers een groot succes

Luc Schaepkens

Hét kampeerevent van Nederland – de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 – heeft bijna 35.000 bezoekers weten te trekken. En dat is fors meer dan wat de organisatie verwachtte. “Na een wereldwijde pandemie is het onmogelijk in te schatten of mensen alweer de stap maken om een groot landelijk evenement te bezoeken”, stelt beursmanager Rachel Jankowsky. “Maar het aantal verkochte toegangskaarten en de positieve reacties van onze exposanten hebben al onze verwachtingen overtroffen.”

Kamperen populair

“Kamperen is booming”, vervolgt ze. “Daar heeft corona ook aan bijgedragen, omdat het eigenlijk de enige manier was om op vakantie te kunnen. De populariteit van kamperen zien we nu terug in het aantal verkochte entreekaarten: ruim 38.000 stuks. Natuurlijk was het van tevoren lastig om in te schatten hoeveel mensen na de pandemie de beurs alweer zouden gaan bezoeken. Deze enorme toeloop hadden we niet verwacht”, aldus Jankowsky.

Fotograaf: MichielTon.com
Fotograaf: MichielTon.com

Drukte op Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 overtreft verwachtingen

Ook Leo Diepemaat – voorzitter van de branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie – is positief verrast: “Geweldig om te zien dat we zoveel nieuwe kampeerders op de beurs konden begroeten. Jammer dat een aantal merken ontbrak, door leveringsproblemen als gevolg van de coronapandemie en de enorme vraag naar kampeermiddelen. Maar ik ben er trots op dat we tijdens deze succesvolle beurs de volle breedte van kamperen hebben kunnen laten zien, inclusief veelbelovende innovaties. Van tenten en daktenten tot vouwwagens, van caravans en campers tot voortenten en accessoires.”

Ook Patrick van der Burgh, verantwoordelijk voor de merken Knaus, Tabbert en Weinsberg sluit de beurs positief af: “Op onze stand heb ik niet gemerkt dat het minder druk was dan in 2019. Ik ben blij dat we weer een kampeerbeurs hebben kunnen neerzetten met vrolijke, maar vooral ook serieuze bezoekers. Het is mij duidelijk dat de caravan weer herontdekt is en dat ons gasloze concept – de 100 procent elektrische caravan – aanslaat. Samen met onze dealers zijn we zeer tevreden met de behaalde resultaten.”

Maarten de Roos van Easy Caravaning blikt tevreden terug: “We hebben het ontzettend druk gehad. We zijn enorm verrast over de nog steeds toenemende aandacht voor onze Holtkamper tenttrailers en het cross-over concept TakeOff. Opvallend was het grote aantal startende kampeerders dat zich kwam oriënteren. En het bleef niet bij oriënteren alleen: commercieel gezien was de beurs een geweldig succes, waarbij we met onze merken zelfs nóg meer hebben verkocht dan op de drie dagen langer durende beurs in Düsseldorf, terwijl die nog beduidend meer bezoekers trekt”.

Alom tevredenheid over de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2021 dus. Op naar de editie van 2022. Zet de datum van volgend jaar alvast in je agenda. Dat is 5 tot en met 9 oktober 2022. Meer informatie vind je op www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur